|

12 Türk dağcı kayboldu

Yunanistan’ın kuzeyindeki Pieria Dağları’na tırmanan 12 Türk dağcı kayboldu. Yardım çağrısının ardından harekete geçen ekipler, dağcıları kurtarmak için seferber oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 19:29 - 24/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Yunanistan’ın kuzeyindeki Pieria Dağları’nda 12 Türk dağcının kaybolduğu bildirildi. Yunanistan’ın Orta Makedonya bölgesindeki Pieria Dağları’na tırmannan 12 Türk dağcı Avrupa Acil Çağrı Merkezi 112’ye telefon ederek kaybolduklarını söyledi ve yardım istedi. Yardım çağrısının ardından harekete geçen ekipler, dağcıları arama çalışmaları başlattı. Yetkililer, dağlık bölgenin yakınlarında bulunan Katerini kenti itfaiyesi, acil çağrının yerleşim biriminin yaklaşık 20 kilometre kuzeybatısından ve dağlık bir kesimden geldiğini açıkladı. 


SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Selanik Emniyet Müdürlüğü Basın Bürosu da kurtarma çalışmalara polis, itfaiye ve acil müdahale biriminden toplam 11 araç ile onlarca kişinin katıldığını bildirdi. İletişimin ‘sim’ kartsız şekilde yapılmış olabileceğini sandıklarını belirten yetkililer, bölgede bulunan cep telefonu antenlerine sinyal ulaşmadığını söyledi. Türk dağcı grubundakilerin herhangi bir sağlık sorunu olmadığını belirten yetkililer, aramaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Arama çalışmalarına bölgeye yakın köylerin sakinleri ile avcı kulübü üyeleri de destek veriyor. Yunanistan’daki Olimpos Dağları’nın uzantısı olan Pieria Dağları’nın yüksekliği 2 bin 200 metreyi buluyor.

#Pieria Dağları
#dağcılar
#kayıp
9 yıl önce