|

'13'üncü sırada olmayı kabul etmeyiz'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaretleri kapsamında geldiği Makedonya'da, Makedonya-Türkiye Ticaret Odası temsilcileriyle bir araya geldi. İki ülkenin kültürel ve siyasi olarak köklü ilişkilere sahip olduğuna değinen Davutoğlu, ticaret hacminin de artırılmasını hedeflediğini belirterek "Makedonya ile ticaret hacmimizin 13'üncü sırada olmasını kabul etmeyiz" dedi.

10:38 - 23/12/2014 Salı
Güncelleme: 10:54 - 23/12/2014 Salı
Yeni Şafak
.
.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Makedonya-Türkiye Ticaret Odası temsilcileriyle bir araya geldiği kahvaltıda konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;


-Ben Dışişleri Bakanlığı dönemimde de Makedonya'da sık sık geldim, Makedonya'yı köylerine kadar bilirim. Makedonya'da bir Osmanlı eserinin taşı sökülse bunun hesabını veremeyiz. Bizim kültürel ve siyasi ilişkilerimizin kesiştiği bir çok alan var. 


-Kültürel ve siyasi olarak bu kadar iç içe geçmişken, ticaret hacminin 13'üncü sırada olmasını kabul etmemeliyiz. 


-3 konuyu vurgulamak istiyorum. Birincisi Makedonya'nın konumu. Bakın Üsküp, Karadeniz ve Adriyatik'le arasına bir sınır çekin. Üsküp tam bu noktaların kalbindedir. Ekonomik merkez olma bakımından en büyük önem kazanan ülkelerden biri Makedonya'dır.


-İkinci boyut, Balkanlar içindeki etnik ve dini uyum bakımından taşıdığı özel konum. Balkanlardaki bütün etnik ve dini gruplar Makedonya'da mevcut. O yüzden sizin burada yaptığınız her yatırım, hem ticari bakımdan büyük katkı sağlayan bir değer olarak görüyoruz hem de buradaki istikrara Türklerin de katkı sağlaması anlamında önemli buluyoruz. 

#davutoğlu
#makedonya
#davutoğlu makedonya ziyareti
9 yıl önce