|

20 Esed askeri öldürüldü

Halep'te Bureyc köyü yakınlarında muhaliflerin olduğu bölgeye sızmaya çalışan 20 Esed askeri çıkan çatışmada öldürüldü.

Yeni Şafak
14:46 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:52 - 24/11/2014 Pazartesi
AA
İslami Cephe'den yapılan açıklamada, kentin kuzeyinde yer alan Bureyc köyü yakınlarında muhaliflerin olduğu bölgeye sızmaya çalışan 20 Esed askerinin öldürüldüğü, olayda çok sayıda askeri aracın da imha edildiği belirtildi.


Halep'in kuzeyindeki Handarat, Sifat, Bureyc ile rejim destekli Şiilerin yoğunlukta yaşadığı Nubul ve Zehra köyleri civarında İslami Cephe ile Şam yönetimine bağlı güçler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedilen açıklamada, silahlı muhaliflerin kentin kuzeyindeki Şeyh Nacar sanayi bölgesi yakınlarında Tow füzesiyle T72 bir tankı imha ettiği dile getirildi.


Suriye ordusuna ait savaş uçakları ile helikopterlerin Nubul ve Zehra köyü yakınlarındaki silahlı muhaliflerin bulunduğu yerleri bombaladığına dikkat çekilen açıklamada, rejimin Nubul ve Zehra köyündeki güçlerine havadan paraşütlerle askeri mühimmat attığı ifade edildi.


Açıklamada ayrıca İslami Cephe'nin Halep'te Hananu kışlası yakınlarında "şebihaları" taşıyan bir otobüse de saldırıda bulunduğu kaydedildi. Ancak bu olayda ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.
#Halep
#İslami Cephe
#Esed güçleri
9 yıl önce