|

3 yaşındaki çocuk donarak öldü

Kanada'nın Saskatchewan eyaletinde, 3 yaşındaki bir kız çocuğu donarak öldü. Yerel polis yetkilileri, 1 yaşındaki bir bebeğin de kayıp olduğunu bildirdi.

Aa
00:00 - 30/01/2008 Çarşamba
Güncelleme: 16:52 - 30/01/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
3 yaşındaki çocuk donarak öldü
3 yaşındaki çocuk donarak öldü

Olay, Saskatchewan eyaletinin Saskatoon şehrinde Kızılderililerin yoğun yaşadığı bölgede meydana geldi. Olayla ilgili açıklama yapan yerel polis yetkilisi Brad Kaeding, bir kısmı donmuş ve konuşamayacak halde bir Kızılderilinin, 3 yaşındaki kızının donmuş cesediyle Saskatoon yakınlarındaki Kelvington Hastanesine kadar yürüyerek gelmesi üzerine, olaydan haberdar olduklarını söyledi.

Polis yetkilisi Brad Kaeding, yaptıkları araştırmada şahsın 1 yaşındaki diğer çocuğunun da kayıp olduğunu tespit ettiklerini belirterek, ancak bu kişi konuşmaya hazır hale geldiğinde soruşturmaya başlayabileceğiz. 1 yaşındaki çocuğun hayatta olması da mümkün görünmüyor" dedi.

Polis yetkilisi, kız çocuğunun donarak mı yoksa başka sebeple mi öldüğünün anlaşılması için otopsi yapılacağını da söyledi. Yoğun kar ve dondurucu kış şartları altındaki Saskatchewan eyaletinde hava sıcaklığı -50 derece. Kanada'nın Manitoba, Alberta ve Saskatchewan eyaletleriyle kuzey yerleşim bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinden düşük seyrediyor. Bu eyalet ve bölgelerde okullar ve iş yerleri sıkça tatil edilirken, hava ve kara ulaşımı da aksamalar oluyor.

16 yıl önce