|

700 göçmen taşıyan gemi Girit'e demirledi

Yunanistan'ın Girit adası açıklarında motorunda arıza meydana gelen ve yaklaşık 700 kaçak göçmen taşıyan "Barış" adlı kuru yük gemisi Girit'in İerapetra limanına getirildi.

Yeni Şafak
11:27 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:31 - 27/11/2014 Perşembe
AA

Girit adasının 30 mil güneydoğusunda İtalya'ya doğru seyir halindeyken salı günü sabaha karşı motorlarının arıza yapması nedeniyle saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtınada açık denize sürüklenip, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinden acil yardım talebinde bulunan gemi İerapetra limanı yakınlarında demirledi.


Suriye, Afganistan ve bazı Afrika ülkelerinden kaçak göçmenleri taşıyan geminin iki Yunan Sahil Güvenlik botu ile askeri helikopter kontrolünde bir Ro-Ro gemisi yardımıyla kurtarıldığı bildirildi. Gemide bulunan 700 kaçak göçmeni adadaki bir spor salonuna taşıma çalışmaları başladığı belirtildi. Kaçaklar arasında bulunan hamile bir kadın doğum yapmak üzere helikopterle ada hastanesine götürüldü.


Bu arada, gemide silahlı kişilerin bulunduğu ileri sürüldü. İddia üzerine terörle mücadele timleri geminin demirlediği limana sevkediydi. Terörle mücadele timleri burada olası bir duruma karşı hazırlık yaptı.


Öte yandan, gemideki kaçaklar arasında Ebola virüsü taşıyanların da bulunduğu iddia edildi. Bu nedenle kaçakların götürüleceği adadaki spor salonu sağlık ekipleri tarafından özel olarak hazırlandı. Salona tıbbi malzeme ve yiyecek ikmali yapıldı.


Günlerdir aç ve susuzlar


Girit'teki yerel yetkililer, İtalya'ya gitmeye çalışan geminin rotasını kaybettiğini ve 700 kaçak göçmenin günlerdir aç ve susuz biçimde Akdeniz'de dolaştırıldığını söyledi. 


İtalya'ya gitmek üzere yola çıkan Kribati bandıralı 77 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, dün Giritadasının 48 kilometre güneydoğusunda motorunda ortaya çıkan arıza üzerine, şiddetli dalga ve kötü hava koşullarının da etkisiyle sürüklenmeye başlamıştı. Çevredeki gemilerde çalışanların Yunan Sahil Güvenlik birimlerine haber vermesi üzerine bölgeye gelen ekipler gemide yüzlerce kadın ve çocuğun bulunduğunu tespit etti. 


Kaçak göçmenlerin bazı Afrika ülkeleri ile Suriye ve Afganistan'dan Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalıştıkları ifade edildi. Geminin nereden ve ne zaman denize açıldığı konusunda henüz bilgi bulunmuyor.

#girit
#göçmen
#yunanistan
9 yıl önce
default-profile-img