|

AA Ferguson'dan canlı yayın yapacak

Anadolu Ajansı, ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtinde siyahi bir genci öldüren polisin yargılanmamasına yönelik jüri kararı üzerine düzenlenen gösterileri bölgeden yapacağı canlı yayınla abonelerine ulaştıracak.

Yeni Şafak
18:51 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 19:00 - 25/11/2014 Salı
AA

ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtinde 18 yaşındaki siyahi gencin, polis memurutarafından defalarca vurulduktan sonra ölmesiyle başlayan olayları fotoğraf ve video desteğiyle haberleştiren AA, 26 Kasım günü Türkiye saati ile 06.00'dan itibaren, bölgedeki sıcak gelişmeleri canlı yayınla abonelerine ulaştıracak.


Ferguson'dan yarından itibaren yapılmaya başlayacak naklen yayın, AA Global TV üzerinden sisteme abone olan televizyon kanallarının haber merkezlerine ulaştırılacak. Aynı zamanda www.aa.com.tr ve www.aa.com.en adreslerinden verilen linkten de canlı yayınlanacak. Yayın bir saat sürecek ve gün boyu süren gelişmeler AA sitelerinden sürekli aktarılacak.


Türkiye saati ile 26 Kasım günü 06.00'da başlayacak canlı yayınları AA aboneleri, kendi ekranlarına doğrudan aktarabilecek.


Ferguson'da ne olmuştu?

ABD'de ağustosta meydana gelen olay özellikle siyahi toplumun tepkisine neden olmuş ve Ferguson'da şiddetli gösterilere ve polis önlemlerine sahne olmuştu.


9 Ağustos'ta Ferguson'da 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown, bölgede devriye görevi yapan polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülmüştü.


Memur Wilson, gencin kendisine karşı eylemde bulunduğunu ve kendisini savunmak için Brown'a ateş ettiğini iddia etmiş ama sonradan gencin silahsız olduğu anlaşılmıştı.


10 Ağustos'ta ise Ferguson'da büyük gösteriler başlamış, bu gösterilere müdahale eden polisin tutumu gösterilerin daha da büyümesine neden olmuştu.


St. Louis'deki Soruşturma Kurulunun değerlendirmesinin ardından 18 yaşındaki Brown'ı öldüren polis memuru Wilson'ın yargılanmasına gerek olmadığı kararı açıklanmıştı. Karara tepki amacıyla Ferguson başta olmak üzere ABD'nin birçok kentinde gösteriler düzenleniyor.

#anadolu ajansı
#ferguson
#canlı yayın
#Darren Wilson
9 yıl önce