|

ABD: 10 binden fazla DAEŞ militanı öldürdük

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Antony Blinken, uluslararası koalisyonun, Irak ve Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e yönelik hava saldırılarında 10 binden fazla militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Yeni Şafak
16:59 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:04 - 3/06/2015 Çarşamba
AA

"France inter" radyo kanalına konuşan Blinken, "Operasyonların, başlamasından bu yana DAEŞ 10 binden fazla kayıp verdi. Bunun etkisi olacaktır" diye konuştu.



DAEŞ karşısında koalisyon güçlerinin önemli ilerleme sağladığını kaydeden Blinken, DAEŞ'in, 9 ay öncesine göre yüzde 25 daha az toprağı kontrol altında tuttuğunu bildirdi.



Blinken, DAEŞ'e ait önemli sayıda silah ve mühimmatın tahrip edildiğini belirterek örgüte katılmak isteyenlerin de engellendiğine işaret etti.



Öte yandan Irak'ın Paris Büyükelçisi Ferid Yasin, Europe 1 radyo kanalına yaptığı açıklamada, ABD'nin Irak ordusuna yeni füzeler verme kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek "bu silahların DAEŞ ile mücadelede önemli avantajlar sağlayacağını" söyledi.



Paris'te dün düzenlenen uluslararası konferansta Irak ve Suriye'de DAEŞ'e yönelik mücadelede izlenecek yeni stratejiler masaya yatırılmıştı.



#abd
#abd daeş
#abd daeş militanları
9 yıl önce