|

ABD askeri karaya indi

9 Haziran’dan bu yana Sünni Arapların yoğun yaşadığı kentleri ele geçiren IŞİD’e karşı havadan saldıran ABD, 2010’da çekildiği Irak’ta ilk kez El Anbar kentinde karadan IŞİD ile çatışmaya girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 21:50 - 16/12/2014 Salı
Yeni Şafak
Haziran ayı ortalarından bu yana ABD ve beraberindeki koalisyon ülkeleri Irak ordusu ve Peşmerge birliklerine havadan operasyonlarla tam 118 kez destek verirken, uzun bir aradan sonra Irak’ın Ambar vilayetine bağlı Ayn Esed nahyesini IŞİD’den kurtarma operasyonuna Irak ordusu ile birlikte katılan ABD ilk defa karadan IŞİD mensupları ile çatışmaya girdi. Daha önce olası kara operasyonlarına sıcak bakmadığını açıklayan ABD, Erbil ve El Anbar kentlerinde doğrudan Ordu ve peşmerge birliklerine aktif destek verme kararı aldı. 

274 ASKERLE DESTEK

Irak, Ürdün ve Suriye sınırlarına 90 kilometre mesafedeki stratejik Ayn Esed nahyesindeki ilk operasyona 274 ABD askerinin katıldığı bir kısmının askeri danışman bir kısmının da operasyonun içinde yer aldığı kaydedildi. Iraklı askeri yetkililer, Ayn Esed’de buluanan IŞİD’lilerin ağır kayıplar verdiğini ve çatışmalar nedeniyle nahiyeye 10 km mesafedeki Dolab ilçesinde bulunan IŞİD militanlarının çekildiğini aktardı.
#Irak ordusu
#Peşmerge
#IŞİD
#ABD
9 yıl önce