|

ABD Clinton'ın e-postalarını yayınladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Clinton'ın Bingazi e-postalarını yayınladı. ABD Dışişleri Bakanlığı: "E-postalar, Bingazi saldırısı öncesi ve sonrasına yönelik anlayış ile temel gerçekleri değiştirmedi"

Yeni Şafak
00:28 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:46 - 22/05/2015 Cuma
AA

ABD Dışişleri Bakanlığı, eski bakan Hillary Clinton'ın, 2012'de ABD'nin Libya'nın Bingazi kentindeki konsolosluğuna düzenlenen ve Büyükelçi Christopher Stevens'ın da hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili e-postalarını yayınladı.



Clinton'ın özel elektronik e-posta hesabında yer alan Bingazi ile ilgili neredeyse, 900 sayfayı bulan 296 adet yazışma, kamuoyuna açıklandı.



Daha çok haberler, Kongre'deki oturumlara dair notlar ile personelle yazışmaların yer aldığı e-postalarda, ülke güvenliği ve uluslararası ilişkiler açısından sakıncalı görünen bazı bölümlerin üzeri kapatıldı. Yazışmaların, Clinton'ın başkanlık yarışını etkileyebilecek yeni bilgiler ortaya çıkarmadığı yorumları yapılıyor.



Clinton'a gönderildiği sırada "gizli" kategorisinde olmayan bir e-postanın, ABD Federal Araştırma Bürosu'nun (FBI) talebi üzerine bugün bu kategoriye çevrildiği de kaydedildi.



Bakanlık da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "E-postaların, Bingazi saldırısı öncesi ve sonrasına yönelik anlayışlarını ve temel gerçekleri değiştirmediğini" bildirdi.



Clinton da ABD Başkan adaylığı yarışı için New Hampshire eyaletinde bulunduğu sırada, bakanlıktan konuyla ilgili yazışmalarının yayınlamasını istemişti.



Hillary Clinton'ın, dışişleri bakanı olarak görev yaptığı dönemde, bakanlığın resmi e-posta adresi yerine, kişisel hesabını kullanması tartışmaları beraberinde getirmiş, Clinton, bakanlığa 55 bin sayfa içeren doküman teslim etmişti.



Bakanlık, belgeleri gözden geçirerek, mümkün olan en kısa sürede açıklanacağını duyurmuştu.



Kongre'de de Cumhuriyetçilerin liderliğindeki Bingazi'deki saldırıyı araştıran komisyon, saldırılara ilişkin Clinton'ın e-postalarınıtalep etmişti.



Hillary Clinton, gelecek yıl yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat Parti'den aday adayı olduğunu açıklamıştı.



#Hillary Clinton
#ABD Dışişleri Bakanlığı
#belgeler
9 yıl önce