|

ABD İsrail'den özür diledi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu arayarak, geçtiğimiz günlerde, ABD'li bir yetkilinin Netanyahu'ya yönelik hakaret içeren sözlerinden dolayı özür diledi.

YENİSAFAK.COM.TR / DÜNYA
00:00 - 1/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 09:56 - 1/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD İsrail'den özür diledi
ABD İsrail'den özür diledi

Beyaz Saray ile İsrail arasında ipler gerildi. ABD'li bir yetkili, İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında, hakaret içeren sözler söyledi. Bunun üzerine Netanyahu kendisini savunan bir açıklama yaptı ve "Ne yaptıysam, ülkemi savunmak için yaptım" ifadelerini kullandı.

Dün akşam saatlerinde de ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Netanyahu'yu arayarak özür diledi.

Geçtiğimiz günlerde, ABD'li bir yetkilinin Netanyahu hakkında, ödlek ve alçak gibi ifadeler kullandığı ortaya çıkmıştı. ABD'nin ünlü gazetecilerinden birine konuşan ve ismini vermeyen üst düzey yönetici, "Ödlek başbakan, tabansız ve alçak' gibi ifadeler kullandı. Yahudi yerleşimlerini durdurmayarak Filistin ile barışı ve iki devletli çözümü dinamitleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Barack Obama yönetimi arasındaki ihtilaf hakkında Goldberg'e konuşan ABD'li yetkililer, İsrailli liderin 'fanatik' biri olduğunu belirttiler.

Olay üzerine, Beyaz Sarayı özür heyecanı sarmış ve paniğe neden olmuştu. Beyaz saray sözcüsü, "Kesinlikle ABD'nin görüşünü yansıtmıyor" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.


9 yıl önce