|

ABD polisi 12 yaşındaki çocuğu vurdu

ABD'nin Missouri eyaletindeki Ferguson bölgesindeki olaylar devam ediyor. ABD polisi bu kez de Cleveland'da elindeki oyuncak tabancadan şüphelendiği 12 yaşındaki siyahi bir çocuğu vurarak öldürdü. Çocuğu öldüren polisin şimdilik görevden uzaklaştığı belirtilirken, Ferguson halkının tepkisi sürüyor.

10:06 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:16 - 24/11/2014 Pazartesi
AA
.
.

Polis Sözcüsü Ed Tomba, oyun parkı yakınlarındaki oturan bir kişinin 911 yardım hattına telefon ederek salıncaktaki bir çocuğun elindeki silahla herkesi korkuttuğunu ihbar etmesinin ardından mahalleye polis gönderildiğini açıkladı.


Tamir Rice adlı çocuğun elindeki tabancada genellikle oyuncak silahlara yapıştırılan turuncu güvenlik bandının olmadığını belirten Tomba, polisin Rice'a ellerini yukarı kaldırmasını söylediğini, çocuğun belindeki silahı çekmesi üzerine iki el ateş attığını söyledi.



Çocuğun herhangi bir sözlü tehditte bulunmadığını, silahını da polise doğrultmadığını kaydeden Tomba, polisin neden ateş açtığının soruşturma sonucu belirleneceğini vurguladı.


Çocuğa ateş eden polisin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.


Rice ailesinin avukatı Timothy Kucharski de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Neler olduğunu ortaya çıkaracağız" dedi.


Kucharski, çocuğun yarı otomatik tabancaya benzeyen oyuncağının üzerindeki turuncu güvenlik bandının çıkarıldığını söyledi.


Missouri eyaletindeki St Louis kentinin Ferguson bölgesinde de polis, 9 Ağustos'ta 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ı vurmuş ve ülke genelinde gösteriler yapılmasına neden olmuştu.

#Ferguson
#ABD polisi
#St. Louis
9 yıl önce