|

ABD, 'PYD' diyemedi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyine yönelik bombardımanı kesmesi yönünde çağrıda bulundu. Açıklamada, PYD ismen zikredilmeden "Suriyeli Kürt güçleri" denildi.

Yeni Şafak
18:04 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 18:28 - 14/02/2016 Pazar
Diğer

Beyaz Saray'dan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesi hakkında açıklama geldi. Açıklamada, PYD ismen zikredilmeden "Suriyeli Kürt güçleri" denildi.



Beyaz Saray'ın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; Biden, Davutoğlu'na, ABD'nin Kürt güçlerini mevcut durumu istismar ederek toprak elde etmek için Türkiye sınırı yakınlarında yeni bölgelerde hakimiyet kurmaktan vazgeçirme yönünde çaba sarf ettiğini iletti. Buna karşılık Türk ordusunun da bölgeye yaptığı top atışlarını durdurması yönünde çağrı yaptı.



PKK İLE MÜCADELEYE DESTEK


Yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeybatısındaki yerlerinden edilenlerin insani yardım alabilmesi için Halep'e giden yardım yollarının açık kalması konusunda birlikte çalışma isteği de vurgulandı.



Biden ayıca, Türkiye'nin "PKK terörü ile mücadelesini desteklediğini" söyledi. IŞİD'le mücadelenin ortak hedef olduğunu ve Münih'te üzerinde anlaşılan "saldırıların durdurulması" kararını uygulamak için çalışma isteğini teyit ettiler.



#ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden
#beyaz saray
8 yıl önce