|

ABD Suudi Arabistan'da camiye saldırıyı kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rathke, Suudi Arabistan'da Demmam kentinde bir camide gerçekleştirilen, 4 kişinin öldüğü ve diğerlerinin yaralandığı belirtilen saldırıyı en güçlü şekilde kınadıklarını söyledi.

Yeni Şafak
00:33 - 30/05/2015 Saturday
Güncelleme: 21:57 - 29/05/2015 Friday
AA

ABD, Suudi Arabistan'ın doğusundaki Demmam kentinde bir camiyi hedef alan ve 4 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı kınadı.



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, ibadet mekanında saldırı gerçekleştiren teröristlerin vahşiliğinden dehşete düştüklerini belirtti.



Rathke, "ABD, Suudi Arabistan'da Demmam kentinde bir camide gerçekleştirilen, 4 kişinin öldüğü ve diğerlerinin yaralandığı belirtilen saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor" ifadesini kullandı.



Ülkenin doğusundaki Kadih beldesindeki bir camide de geçen hafta cuma namazı sırasında bir intihar saldırısı düzenlendiğini ve 21 kişinin öldüğünü hatırlatan Rathke, "Bu eylemler, bu teröristlerin insan hayatını hiçe saydığını bir kez daha ortaya koyuyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. ABD, bu şiddet eylemlerine karşı Suudi Arabistan'ın yanında yer alıyor ve bölgedeki şiddet içeren aşırılıklarla mücadelede, Suudi hükümeti ve uluslararası ortaklarımızla çalışma taahhüdünü sürdürüyor" diye konuştu.



Öte yandan Demmam kentindeki saldırıyı DAEŞ üstlenmişti. Örgüte ait sosyal paylaşım sitesi hesabından "Necd Vilayeti" imzasıyla yapılan açıklamada, Ebu Cendel el-Cezravi adlı örgüt mensubunun Demmam kentinde "Şiilere ait bir camiyi" hedef aldığı, saldırıda bazı kişilerin hayatını kaybettiği ve "Şiilere büyük zarar verildiği" belirtilmişti.


#ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke
#ABD
#Suudi Arabistan
#cami saldırı
9 years ago