|

ABD Tikrit'i ilk kez vurdu

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD'nin önderliğindeki uluslararası koalisyonun, Irak'ın Tikrit kentindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerine hava saldırısı başlattığını bildirdi.

Yeni Şafak
11:44 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:50 - 26/03/2015 Perşembe
AA

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nden yapılan yazılı açıklamada, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin isteği üzerine, koalisyon güçlerinin Tikrit'in DAEŞ işgalinden kurtarılması için Iraklı güvenlik güçlerine destek verdiği kaydedildi.



Açıklamada, "Koalisyon güçleri, Iraklı güvenlik güçlerinin, şehrin DAEŞ örgütünden temizlenmesi için yürüttüğü operasyonlarına doğrudan destek sağlıyor. Koalisyon, Iraklı güvenlik kuvvetlerine DAEŞ'ı yenilgiye uğratması için hava saldırısı, havadan istihbarat desteği ile danışmanlık ve yardım desteğinde bulunuyor" ifadesi kullanıldı.



ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Kara Kuvvetler Komutanı Korgeneral James Terry, saldırıların DAEŞ'in iyi korunan yerlerini yok etmeyi amaçladığını belirterek, "Bu saldırılar Iraklıların komutasındaki ülkenin güçlerinin Tikrit'in yakınlarında daha iyi manevra yapmasına ve DAEŞ'i yenilgiye uğratmasına olanak sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.



Iraklı güvenlik güçleri, DAEŞ'e karşı Tikrit'te mart ayının ilk günlerinden itibaren operasyon başlatmıştı.



#abd
#abd tikrit
#abd tikriti vurdu
#abd tikrit hava saldırısı
9 yıl önce