|

ABD: Türkiye ile yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile Fetullah Gülen'in iadesi konusunu görüştü. ABD Başkan Yardımcısı Pence, görüşmede yeni ABD yönetiminin Türkiye ile ilişkilerde yeni bir başlangıç yapmayı arzu ettiğini belirtti.​

Yeni Şafak
19:46 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:20 - 18/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüştü.
Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesi sona erdi. Commerz Bank binasında basına kapalı gerçekleşen görüşme, 50 dakika sürdü.



Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.



Gülen'in iadesini görüştü


Başbakan Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Pence arasındaki görüşmede, ABD'yle ikili ve NATO çerçevesindeki askeri ve güvenlik ilişkilerinin ele alındığı, terörle mücadelede fikir birliği ve ortak hareketin önemi üzerinde durulduğu belirtildi.



Öte yandan, Yıldırım'ın terör örgütü FETÖ ile mücadele ve lideri Fetullah Gülen'in iadesi konusunda yeni ABD yönetimiyle her türlü işbirliğine hazır olunduğunun altını çizdiği, bu konudaki beklentilerin ABD yönetimince karşılanmasının ilişkilerde yeni bir sayfa açacağından bahsettiği bildirildi.



ABD: Türkiye ile ilişkilerde yani bir başlangıç yapmak istiyoruz


ABD Başkan Yardımcısı Pence, yeni ABD yönetiminin Türkiye ile ilişkilerde yeni bir başlangıç yapmayı arzu ettiğini belirtti. Pence ayrıca, terörle mücadeleden bölgesel işbirliğine her konuda Türkiye ile esasen yoğun olan diyaloğu daha da geliştirilerek sürdürülmesine hazır olduklarını belirtti.



#Yıldırım
#Pence
7 yıl önce