|

ABD'li asker öldürüp cesetleri yakmış

Dış Haberler
00:00 - 13/03/2012 Salı
Güncelleme: 03:25 - 13/03/2012 Salı
Yeni Şafak
ABD'li asker öldürüp cesetleri yakmış
ABD'li asker öldürüp cesetleri yakmış

Afganistan'da ABD'li askerin görev yaptığı üsten ayrılarak bir kilometre uzaklıktaki köyde yaptığı katliamın detayları ortaya çıkıyor. Kandahar'da evleri tek tek basarak 9'u çocuk, 3'ü kadın 16 kişiyi katleden ABD'li askerin daha sonra cesetleri biraraya toplayarak ateşe verdiği ortaya çıktı. New York Times gazetesi, kimliği gizli tutulan başçavuşla ilgili haberde öldürdüğü köylüleri daha sonra bir araya toplayan askerin, üzerlerine kimyasal madde döktüğü cesetleri ateşe verdiğini yazdı.

Cesetleri yakılanlar arasında 6 yaşından küçük 4 kız çocuğu da bulunuyor. Katliamcı askerin, ABD'nin en belalı üssü olarak bilinen Washington'daki Lewis-McChord üssünden Afganistan'a gönderildiği de tespit edildi. Bu üs, geçtiğimiz yıllarda 3 Afgan'ı zevk için öldürdükleri itiraf eden ABD'li askerlerin de bulunduğu birim.

ABD'nin her zamanki gibi 'bir askerin cinneti' diyerek olayı kapatacak olmasını eleştiren Kandahar'daki hükümet sözcüsü Cevad Faysal, 'ABD'li yetkililer bu kişinin psikolojik sorunları olduğunu öne sürecek.

KARZAİ'Yİ ARADI

Peki psikolojik sorunları olan birisini neden orduya aldınız?' dedi. Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'yi telefonla arayan ABD Başkanı Barack Obama, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirtirken, Karzai ise NATO'dan açıklama istedi. Taliban ise öldürülen sivillerin intikamını alacaklarını bildirdi.


Merkel'den sürpriz ziyaret

Afganistan ABD askerinin neden olduğu katliamla sarsılırken, Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün bu ülkeye beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi.


12 yıl önce