|

ABD'ye yenilince camiye saldırdılar

ABD ile Sırbistan arasında oynanan 2014 FIBA Dünya Kupası final maçının hemen ardından bazı taraftarlar, Boşnaklar aleyhine çeşitli sloganlar atarak Çarşı Camisi'ne doğru yürüdü. Bu sırada gruptan ayrılan bir kişi, caminin camlarını taşlarla kırdı.

Aa
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:35 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD'ye yenilince camiye saldırdılar
ABD'ye yenilince camiye saldırdılar

Bosna Hersek'in kuzeyindeki Priyedor şehrinde, dün gece şehir merkezindeki Çarşı Camisi'nin camları kırıldı. Priyedor Kamu Güvenliği Merkezi Sözcüsü Mariya Matiç, Sırbistan'ın ABD'ye 129-92 kaybettiği maçın hemen akabinde meydana gelen saldırıda, caminin iki camının kırıldığını söyledi.

Maçın ardından bir grup taraftarın şehir merkezindeki meydanda toplandığını aktaran Matiç, "Gruptan ayrılan bir kişi, camiye yaklaşarak caminin camlarını kırdı" ifadesini kullandı. Matiç, Priyedor Kamu Güvenliği Merkezi ekiplerinin olayın hemen ardından camiye ulaştığını ve gerekli incelemeleri yaptığını ifade ederek, saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin belirlenmesi ve bu şahsın gözaltına alınması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Priyedor'daki "Kvart" Derneği'nden Goran Zoriç de bu tür saldırıların Priyedor'da ilk kez meydana gelmediğini belirterek, bir çoğu savaşın ardından dünyaya gelen bir grup gencin dün gece meydanda toplanıp, Çetnik lider "Draje Mihayloviç" sloganları attığını söyledi.

Bu insanların sporla bağdaştırılamayacağını vurgulayan Zoriç, "Ancak içinde yaşadığımız devleti, toplumu ve eğitim sistemini gözönüne alacak olursak, bu tür olayların yaşanmasına şaşırmıyorum" ifadesini kullandı.

10 yıl önce