|

ABD’yi paylaştılar!

ABD’de düzene meydan okuyarak seçimleri kazanan Trump, kabinesini düzenin temsilcisi isimlerle doldurdu. Trump, Rothschild ailesinin hizmetkarı milyarder Wilbur Ross’u Ticaret Bakanlığı’na, finans devi Goldman Sachs’ın eski ortağı Steven Mnuchin’i Hazine Bakanlığı’na aday gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 02:46 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, ABD Ticaret Bakanlığı'na milyarder iş adamı Wilbur Ross'u aday gösterdi. Açıklamasında, “Wilbur Ross, Amerikan sanayisinin bir şampiyonu ve şirketlere başarılı olmaları için nasıl yardım edilmesi gerektiğini biliyor. En önemlisi, şimdiye kadar tanıdığım en iyi müzakereci” ifadelerini kullanan Trump, Ross ile birlikte ABD'lilerin işlerine sahip çıkacaklarını kaydetti.



KARANLIK AİLEYE ÇALIŞTI


Trump'ın seçim kampanyasına en fazla mali destek veren bağışçılar arasında yer alan ve yaklaşık 25 yıl boyunca dünyaca ünlü Rothschild firması için çalıştıktan sonra kendi şirketlerini kuran Ross'un net mal varlığının 2,9 milyar dolar olduğu belirtiliyor.



USULSÜZLÜK YAPMIŞ


Trump, ABD Hazine Bakanlığı'na eski Goldman Sachs ortağı Steven Mnuchin'i aday gösterdi. Trump'ın seçim kampanyasının ulusal finans direktörü olarak görev yapan Mnuchin, Wall Street kariyerinin yanısıra yüksek profilli Hollywood filmlerini finanse etmesiyle tanınıyor. Mnuchin'in 2009-2015 arasında sahip olduğu OneWest Bankası'nın konut kredilerinde usulsüzlük yapmış olmasının Senato'da özellikle Demokratların muhalefetine neden olabileceği belirtiliyor. Başkanlığı statüko karşıtı duruşuyla kazanan Donald Trump yönetiminde, Mnuchin'in Goldman Sachs geçmişli ikinci isim olması da eleştirilere neden oldu. Trump, başkanlık seçimlerinin ardından kısa süre sonra baş strateji danışmanı olarak eski Goldman Sachs çalışanı Stephen Bannon'ı seçmişti.



Trump'la yemek servete bedel!


ABD Başkanı Donald Trump'ın görevi devralırken kendisiyle birlikte 'mum ışığında akşam yemeği' yemek isteyen destekçileri, 1


milyon dolar (3,4 milyon TL) ödeyecek. Trump'ın zengin destekçilerine kabine ile öğle yemeği, Melanie Trump ve Karen Pence ile öğle yemeği gibi seçenekler sunuluyor.


#Donald Trump
#ABD
#Wilbur Ross
7 yıl önce