|

ABD'yi vuran hortumlar 5 can aldı

Cihan
00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 16:22 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
ABD'yi vuran hortumlar 5 can aldı
ABD'yi vuran hortumlar 5 can aldı

ABD'nin orta kısmındaki eyaletlerinde etkili olan hortumlar 5 can aldı, ölü yasının artmasından endişe ediliyor.

İki gündür Amerika'nın Oklahoma, Kansas, Iowa ve Nebraskaida eyaletlerinde etkili olan hortumlar 5 kişinin ölmesine çok sayıda insanında yaralanmasına neden oldu. Hortumların en çok etkili olduğu Oklahoma' nın Woodward kasabının Belediye Başkanı Roscoe Hill uyarı sirenlerinin hortum sırasında çalışmadığını ama daha önceden herkesi uyardıklarını söyledi. Başkan Hill kasabada çok sayıda ev ve iş yerlerinin zarar gördüğünü söyledi.

Kansas Valisi Sam Brownback ise acil yarım alanlarının bile büyük zarar gördüğünü söyledi. Ulusal Hava Tahmin Raporuna göre bugün sabah erken saatlerinde 10 tane hortum meydana geldi. Yetkililer bölgede bulunan bütün insanları yeni hortumlara karşı uyardı. Hortumdan kaçmaya çalışan vatandaşlar yaşadıkları şoku atamadıklarını söyledi.

Alınan bilgilere göre ev ve iş yerlerinin yanı sıra çok sayıda hastane ve hava üslerinden büyük zarar gördüğü ifade edildi.

Amerika'da özellikle Mart ayında etkili olmaya başlayan hortum afetleri geçen yıl 550 insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Geçen yıl meydana gelen bu afet, Amerika tarihinin 4. büyük hortumu olarak kayıtlara geçmişti.

12 yıl önce