|

Afganistan Meclisi'ne roketli saldırı

ABD büyükelçiliği yakınlarından gelen silah sesleri sonrasında, büyükelçilik personeline sığınağa gitme talimatı verildi.

Cihan
00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 13:35 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Afganistan Meclisi'ne roketli saldırı
Afganistan Meclisi'ne roketli saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de İngiliz büyükelçiliği binasına roketli saldırı yapıldığı bildirildi. Görgü tanıkları, binadan duman çıktığını aktardı. Saldırı sonucu ölü ve ya yaralılar ile ilgili ise henüz bir bilgi yok.

Kabil'de büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede 7 patlama yaşandığı belirtildi. Görgü tanıkları patlamalar sonrası şehrin sıkı korunan diplomatik binaların bulunduğu bölgenin çeşitli yerlerinden çatışma sesleri geldiğini ifade etti. Bölgedeki elçiliklerden alarm sesleri geldiği kaydedildi. ABD ve İngiltere büyükelçilikleri de söz konusu bölgede bulunuyor.

Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'de elçiliklerin bulunduğu böylede yapılan bombalı ve silahlı saldırıları üstlendi. Taliban ayrıca saldırıda İngiltere, Almanya büyükelçilikleri ile NATO karargahının ana hedefleri olduğunu açıkladı. Ayrıca saldırıda çok sayıda militanın yer aldığı kaydedildi.

Bu arada Kabil'de İngiliz büyükelçiliği binasına roketli saldırı yapıldığı bildirildi. Görgü tanıkları, binadan duman çıktığını aktardı. Saldırı sonucu ölü ve ya yaralılar ile ilgili ise henüz bir bilgi yok.

Kabil'de büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede bugün 7 patlama yaşandığı belirtildi. Görgü tanıkları patlamalar sonrası şehrin sıkı korunan diplomatik binaların bulunduğu bölgenin çeşitli yerlerinden çatışma sesleri geldiğini ifade etti. Bölgedeki elçiliklerden alarm sesleri geldiği kaydedildi. ABD ve İngiltere büyükelçilikleri de söz konusu bölgede bulunuyor.

12 yıl önce