|

Afganistan'da trafik kazaları: 32 ölü

Afganistan'ın kuzeyindeki Samangan ve Herat vilayetlerinde aynı gün meydana gelen üç trafik kazasında 32 kişi yaşamını yitirdi.

Aa
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 12:12 - 31/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
Afganistan'da trafik kazaları: 32 ölü
Afganistan'da trafik kazaları: 32 ölü

Herat Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Abdurauf Ahmadi, yolcu taşıyan bir minibüsün Herat-İslam Kale yolunda tırla çarpışması sonucu 24 kişinin öldüğünü bildirdi. Kazada yaralanan üç kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan ikisinin sağlık durumunun ağır olduğu açıklandı.

Samangan Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Muhammad Rafi Rahimi ise Mezar-ı Şerif'ten başkent Kabil'e giden gelin arabasının kamyonla çarpıştığını, kazada gelin ve damat dahil üç kişinin öldüğünü söyledi. Kazada bir kişi yaralandı.

Rahimi, ikinci trafik kazasının Samangan'da maden işçilerini taşıyan aracın yoldan çıkması sonucu meydana geldiğini kaydetti. Bu kazada da beş madenci hayatını kaybetti.

Terör olaylarıyla gündemden düşmeyen Afganistan'da her yıl çok sayıda ölümlü trafik kazası meydana geliyor. Yaklaşık iki hafta önce ülkenin kuzeybatısındaki Badgis vilayetinde yolcu otobüsünün devrilmesiyle 34 kişi hayatını kaybetmişti.

10 yıl önce
default-profile-img