|

Akçakale sınırına zırhlı araç takviyesi

Akçakale Gümrük Kapısı'nın Suriye tarafının IŞİD'in eline geçmesi sınırı gerdi. Cephanesi biten ÖSO birlikleri Türkiye'ye kaçtı. TSK ise zırhlı araçlar sevkettiği bölgede önlemleri en üst seviyeye çıkardı

Halep
00:00 - 13/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:59 - 12/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
Akçakale sınırına zırhlı araç takviyesi
Akçakale sınırına zırhlı araç takviyesi

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) elinde bulunan Akçakale sınır kapısının Suriye tarafı, Irak Şam İslam Devleti'nce (IŞİD) ele geçirildiği ileri sürüldü. ÖSO'nun sağ kalan birliklerinin ise silahlarını bırakarak Türkiye'ye sığındığı belirtiliyor. Suriye'nin Rakka şehrine bağlı Telabyat ilçesinde yaklaşık bir haftadır, IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasında devam eden çatışmalar sona erdi. Üç gündür Telabyat ilçesini kuşatan El Kaide destekli IŞİD, önce ilçenin emniyet, kaymakamlık gibi önemli merkezlerini ele geçirdi. Daha sonra çembere aldığı ÖSO birliklerine ağır silahlarla saldırdı.

Doğu, güney ve batısı çembere alınan ÖSO birlikleri gümrük binası ve çevresindeki yerleşim yerlerine sığındı. Cephanesi biten ÖSO birlikleri, önceki akşam saatlerinde kapıyı bırakıp Türkiye'ye kaçtı.

BAYRAĞI İNDİRDİLER

Silahları ile birlikte Türkiye'ye girmek isteyen ÖSO birliklerine müsaade edilmedi. Daha sonra silahlarını bırakıp Akçakale Sınır kapısına gelen ÖSO birlikleri, yapılan arama ve işlemlerden sonra Türkiye'ye geldi. Önceki akşam saatlerinde kapının Suriye tarafını ele geçiren IŞİD birlikleri ise muhaliflerin bayrağı yerine kendi bayraklarını astı. Bu arada, Akçakale ise sessizliğe büründü. Bir haftadır silah sesleri ile yankılanan Akçakale dün güne sakin başladı. Asker de sınırdaki güvenlik önlemlerini arttırdı. Zırhlı araçlar sınıra konuşlandırıldı.

Yine varil bombası

Esed güçlerinin dün Halep'te varil bombalarıyla düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 15 kişi öldü.


10 yıl önce