|

Aliyev Papa ile görüştü

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Görüşmede çatışmaların çözümünde diyaloğun önemi üzerinde duruldu.

Yeni Şafak
17:31 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 15:36 - 6/03/2015 Cuma
AA

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.


Vatikan'dan görüşmeye ilişkin yapılan resmi açıklamada, Papa'nın İlham Aliyev ile eşi Mehriban Aliyeva'yı sabah saatlerinde Papalık Sarayı'nda kabul ettiği belirtilerek, iki lider arasındaki görüşmenin samimi bir şekilde geçtiği ifade edildi.


Açıklamada, iki liderin Vatikan ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin gelişiminden duydukları memnuniyet aktarılırken, ülkedeki Katolik toplumuna ilişkin konular ile barışı teşvik etmek için kültürlerarası ve dinlerarası diyalogda yapılabilecek girişimler üzerinde durulduğu kaydedildi.


Görüşmede, ikilinin bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de ele aldıkları ve çatışmaların çözümünde diyaloğun önemine, farklı dini gruplar ve halkların barışçıl biçimde bir arada yaşama koşullarını teşvik etmek için eğitimin önemine vurgu yaptıkları dile getirildi.


Aliyev'in Papa ile görüşmesinin 25 dakika sürdüğü belirtilirken, konuk cumhurbaşkanının ruhani lidere yöresel bir halı ile Azerbaycan'daki ibadet yerlerinin gösterildiği bir kitap hediye ettiği aktarıldı. Papa da Aliyev'e bir adet "Barış Meleği Madalyası" ile Aziz Petrus meydanının antik görünümünün bulunduğu bir pul hediye etti.


Cumhurbaşkanı Aliyev'in, Papa ile görüşmesinin ardından ise Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin ile de görüştüğü bildirildi.

#İlham Aliyev
#Papa Franciscus
#Vatikan
#Azerbaycan
9 yıl önce