|

Alman yapımı bombalar IŞİD'in elinde

ABD'nin Kobani'ye yardım için sürdürdüğü hava saldırıları için kullanılan silahların IŞİD'in eline geçme riski göz önünde bulundurulurken IŞİD tarafından yayınlanan videoların birinde "DM 41" tipi Alman üretimi bombalar dikkat çekti.

Dha
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:37 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Alman yapımı bombalar IŞİD'in elinde
Alman yapımı bombalar IŞİD'in elinde

ABD'nin Kobani'ye havadan yaptığı silah yardımının bir bölümünün yanlışlıkla IŞİD'in eline geçtiği iddiaları sürerken, IŞİD tarafından yayınlanan videoda gösterilen el bombalarının Alman yapımı olduğu belirtildi. Kutulardan çıkartılan el bombalarının "DM 41" tipi Alman üretimi bombalar olduğu kaydedilirken, bunların IŞİD'in eline nasıl geçtiği merak ediliyor.

Gönderilenler arasında Alman silahı yok

Süddeutsche Zeitung gazetesinin askeri kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, "DM 41" tipi el bombaları eski model. Almanya'nın Peşmerge güçlerine gönderdiği silah ve mühimmat arasında ise "DM 41" tipi el bombaları bulunmuyor. Almanya'nın Peşmergeye daha yeni model olan "DM 51" tipi el bombaları gönderdiği belirtilirken, eski model el bombalarının nereden ve kimler kanalıyla Suriye'ye, dolayısıyla da IŞİD'in eline geçtiği merak ediliyor. Merak edilen bir diğer soru da, IŞİD'in elinde el bombalarının dışında Alman'ya ait başka hangi silahlarının olduğu.

9 yıl önce