|

'Almanya başından beri aynı yerde'

Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert, Ukrayna krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Seibert, "Başbakan Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna krizinde başından beri aynı duruşu koruyor" dedi.

Yeni Şafak
15:15 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:32 - 24/11/2014 Pazartesi
AA
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, basın toplantısı düzenledi. (Mehmet Güneş - Anadolu Ajansı)
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, basın toplantısı düzenledi. (Mehmet Güneş - Anadolu Ajansı)
 Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in Ukrayna krizinde başından beri aynı duruşu koruduğunu söyledi.


Federal Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Seibert, bir soru üzerine, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer'in, Başbakan Merkel ile Dışişleri Bakanı Steinmeier'in Ukrayna ve Rusya politikasının birbirinden farklı olduğu yönündeki eleştirisini yanıtladı.


Alman hükümetinin, Rusya ve Ukrayna konusunda ortak hareket ettiğini ifade eden Seibert, Merkel ve Steinmeier'in baştan beri yaptıkları görüşmeleri ve bilgileri birbirleriyle paylaştıklarını, ortak hareket ettiklerini vurguladı.


Seibert, Merkel'in Avustralya'daki G20 Zirvesi ile Steinmeier'in Moskova ziyaretinde de bunun böyle olduğunu kaydetti. 


"Biz Ukrayna politikasında hemfikiriz. Hem analizinde, hem de bu konuda çıkardığımız siyasi sonuçlarda" diyen Seibert, ısrarlı şekilde diplomatik çözüm arayışında olduklarını ancak gerekirse yaptırımların da uygulanacağını belirtti.


Seibert, "Başbakan Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna krizinde başından beri aynı duruşunu koruyor. Ukrayna politikasında koordine içinde karar veriliyor" dedi.


Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli da  söz konusu eleştrileri "saçmalık" olarak niteledi. Steinmeier'in böyle bir görüş ayrılılığının doğru olmadığını söylediğini hatırlatan Chebli, "Gücümüzü ve enerjimizi Ukrayna'daki krizi yatıştırmak için  kullanalım. Zaten bu yeteri kadar zor" ifadelerini kullandı.
#Almanya
#Berlin
#Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert
#Sawsan Chebli
9 yıl önce