|

Almanya'da skandal

Almanya''da 16 milyon kişinin e-mail hesaplarına ait şifreler de dahil olmak üzere özel bilgilerinin çalınmasıyla ilgili bir skandal daha ortaya çıktı. Federal İçişleri Bakanlığı''na bağlı Bilgi Teknolojileri Güvenliği (BSI) adlı federal kurumun olaydan daha önce haberdar olduğu ortaya çıktı.

Cihan
00:00 - 23/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:23 - 23/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Almanya'da skandal
Almanya'da skandal

BSI Başkanı Michael Hange, konuyla ilgili Tagesspiegel gazetesine itiraflarda bulundu. Hange, olayın boyutlarının araştırılması ve test sayfasının hazırlanarak e-mailleri çalışan kişilere hizmet verebilecek hale gelmesinin zaman aldığını söyledi. Bu nedenle halkı geç bilgilendirdiklerini kaydetti.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de Hange''yi savundu ve halkın güvenliği için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bakan, ''NSA konusuna fazla yoğunlaştığımız için diğer yönlerden gelen saldırılarla ilgili ihmalkar davrandık.'' şeklinde konuştu.

E-maillere ait giriş bilgilerinin çalışmasından sonra bu e-mail ve şifrelerle internet üzerinden alış veriş yapan veya özel bilgilerini saklayanların tehlikede olduğu bildirildi.

Yetkililer, e-postaları çalınanların acilen şifrelerini değiştirmeleri ve başka internet platformlarında kullandıkları diğer kişisel bilgiler ve şifrelerini de kontrol etmelerini istedi.

Bakanlık, e-postalarının çalındığından şüphelenen kişilerin ''sicherheitstest.bsi.de'' adlı internet sayfasında

kendi durumları hakkında bilgi alabileceklerini duyurdu.

Olaydan sonra hükümet ortakları, siber suçlara yönelik daha sıkı bir hukuki düzenleme konusunu tartışmaya başladı.

Tüketici koruma kurumları da durumu fırsat bilip halkı dolandırmak için sahte e-mail gönderenler konusunda dikkatli olunmasını ve şüpheli durumların yetkililere iletilmesini önerdi.


10 yıl önce