|

Annan açıkladı: Suriye'de silahlar susuyor

Suriye Savunma Bakanlığı ve Özel Temsilci Annan açıkladı.

00:00 - 11/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 18:27 - 11/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Annan açıkladı: Suriye'de silahlar susuyor
Annan açıkladı: Suriye'de silahlar susuyor

Suriye hükümetinden, ateşkes için verilen sürenin dolmasına saatler kala ateşkes açıklması geldi. Suriye Savunma Bakanlığı, devlet televizyonundan yayınlanan bir açıklmayla "teröristlere yönelik tüm operasyonları durdurma kararı alındığını" bildirdi. Açıklamada, askerler yönelik yapılacak saldırılara karşı koyma haklarının saklı olduğu da belirtildi. Suriye resmi haber ajansı da bu gelişmeyi doğruladı.


ANNAN: ÇATIŞMALAR DURACAK

Bu açıklamayla aynı dakiklarda İran'da bulunan Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan'dan da benzer bir açıklama geldi. Annan'ın sözcüsü Ahmed Fevzi, Şam yönetiminin Annan'a bir mektup göndererek "yarın saat 06.00'a kadar tüm operasyonları durduracağını bildirdiğini" duyurdu.


TOP MUHALİFLERİN SAHASINDA

Bu gelişmelerin ardından ilk uluslararası tepki rusya'dan geldi. Dışişler Bakan Yardımcısı Gennady Gatilov, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Suriye'nin kararı sonrasında artık ateşkesin muhaliflerin elinde olduğunu bildirdi.


SÜRE 06.00'DA DOLUYOR

Annan tarafından hazırlanan plan gereğince yarın saat 06.00 itibariyle ateşkes yapılması gerekiyor. Annan sabah saatlerinde, Şam yönetiminin kendisine ateşkes konusunda garanti verdiğini bildirmişti.

(HABERTÜRK)

12 yıl önce
default-profile-img