|

Anzak törenlerinde saldırı planlayan 2 kişi gözaltında

Avustralya'nın Melbourne kentinde polis, terörle mücadele kapsamında düzenlediği operasyonda beş kişiyi göz altına aldı. Gözaltına alınanlardan ikisinin 25 Nisan Anzak Günü törenlerinde saldırı düzenlemeyi planladıkları belirtildi.

Yeni Şafak
10:37 - 18/04/2015 السبت
Güncelleme: 07:49 - 18/04/2015 السبت
AA

Melbourne'un çeşitli semtlerinde bulunan yedi eve sabah saatlerinde yaklaşık 200 polisin katıldığı terörle mücadele operasyonu düzenlendi. Operasyonda yaşları 18-19 civarında olan ve terör örgütü IŞİD ile bağlantılı oldukları ifade edilen beş kişi gözaltına alındı.



Operasyonu polis merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile duyuran Victoria Emniyet Müdür Yardımcısı Neil Gaughan, yakalan beş kişiden ikisinin Anzak Günü törenlerinde polisleri hedef alarak saldırı düzenlemeyi planladıkları için gözaltına alındığını söyledi.



Neil Gaughan, diğer üç kişiden birinin ruhsatsız silah bulundurma suçundan, diğer iki kişinin ise polise yardımcı olmaları için gözaltında tutulduklarını açıkladı.



Mart ayından itibaren elde edilen bilgiler ışığında yapılan operasyonla ilgili soruşturmaların devam ettiğini açıklandı.

#Anzak töreni
#Terörle mücadele
#Avustralya
٪d سنوات قبل