|

Arap Birliği'nden Erdoğan'a tebrik

Ajanslar
00:00 - 29/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 21:17 - 29/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Arap Birliği'nden Erdoğan'a tebrik
Arap Birliği'nden Erdoğan'a tebrik

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ın Davos'taki paneli terk etme konusunda “haklı olduğunu” söyledi.

Musa, AP'ye yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın hareketinin “anlaşılır” olduğunu belirterek, “Sayın Erdoğan söylemek istediğini söyledi ve ayrıldı. Hepsi bu. Kendisi haklıydı” dedi.

Musa İsrailliler ile ilgili olarak da “onlar dinlemez” dedi. Eski Norveç Başbakanlarından Kjell Magne Bondevik ise Başbakan Erdoğan'ın paneli terk etmesine “çok üzüldüğünü” söyledi.

Bondevik, “Şimon Peres'i yıllardır tanıyorum ve Erdoğan'ı da tanıyorum. Şimon Peres'i asla hiç bugünkü kadar heyecanlı görmedim. İsrail'e uluslararası topluluktan çok fazla kişi tarafından saldırıldığını düşündüğünü sanıyorum. Kendini tecrit edilmiş hissetti” dedi.

Bondevik, “Erdoğan'ın (paneli) terk etmesine çok üzüldüm. Bu, durumun ne kadar zor olduğunun bir göstergesi” dedi.

Reuters ajansı da haberi, diğer ajanslara benzer şekilde verdi.


Öte yandan, paneli terk etmesi anında, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın Başbakan Erdoğan'ın elini sıktığı ve kendisini tebrik ettiği görüldü.


"BAŞBAKAN ORADA HER NE SÖYLEDİYSE KESİNLİKLE DOĞRUYDU"

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Davos'taki "Gazze Ortadoğu'da Barış Modeli" panelinde Peres'in konuşmalarının hatalarla dolu olduğunu belirterek, "Orada Başbakan'ın konuşmasına izin vermeleri gerekirdi. Başbakan orada her ne söylediyse kesinlikle doğruydu" dedi.

Genel Sekreter Amr Musa, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen "Gazze Ortadoğu'da Barış Modeli" panelinde Peres'in konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'a söz hakkı verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Çok sert bir tepkiydi. Orada başbakanın konuşmak istemesine izin vermeleri gerekirdi. Başbakan orada her ne söylediyse kesinlikle doğruydu. Herkes başbakanın konuşmasını onayladı" şeklinde konuştu.

Peres'in konuşması hakkına açıklamalarda bulunan Musa, "Yanlışlarla ve hatalarla dolu bir konuşmaydı. O yüzden başbakan tahrik oldu ve tekrar söz istedi, aynı zamanda ben de tahrik oldum" diye konuştu.

15 yıl önce