|

Arınç İsrail kanalına konuştu: Önce Filistin

Başbakan Yardımcısı Arınç, İsrail kanalı Kanal 2'ye konuştu. Röportajında Türkiye'de olan İsrail karşıtlığının tamamen İsrail'in Filistin'e yaptığı uygulamalardan dolayı olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin hiç bir kesiminde anti-semitizmi bulamazsınız" dedi. Arınç, röportajında sık sık Filistin vurgusu yaptı.

Yeni Şafak
11:28 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:56 - 2/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kanal 2'ye röportaj verdi. İsrail'e ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Arınç, 'Önce Filistin' vurgusu yaptı.




Eğer Netanyahu yeni bir başlangıç yapmak istiyorsa Filistin ablukasını kaldırmalı


Arınç şöyle konuştu; "Antisemitizm Türkiye'de hiçbir zaman zemin bulmamıştır. Doğrudan doğruya bir Yahudi karşıtlığını Türkiye'de hiçbirşey bulamazsınız. Türk halkının genelde, Yahudi ve Musevilere karşı değil, İsrail devletine karşı çok aşırı tepkiler verebiliriz. Bu tepkilerde de kendimizi her zaman haklı buluyoruz. Bizim Sayın Cumhurbaşkanımızın özel düşünceleri bir tarafa, Netanyahu'nun seçimleri kazanmış olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin bu konuda olumlu olumsuz yorum yapması doğru değildir. Sonuçta bu o ülkenin iç politikasıdır. Ama ümitli olmak istiyoruz, Ortadoğu'da, Filistin konusunda Netanyahu'dan daha olumlu düşünceler çıkmasını ümit ediyoruz. İsrail hükümetinin Filistin konusunda köklü bir çözüm için ciddi bir siyasi irade ortaya koymak durumundadır."



"Eğer Netanyahu, yeni bir başlangıç yapmak istiyorsa, bize gerçekten bir jest yapacaksa, barışa olan iradesini deklare etmesi, Filistin'e uyguladığı ablukayı kaldırması ve İsrail güvenliğinin sağlanacak olması bizce doğru olacaktır."



Türkiye İran'ın da bu güce sahip olmasını savunuyor


Türkiye, her ülkenin olduğu kadar İran'ın da bu güce sahip olmasını savunuyor. Nükleer silah hazırlamak başka birşey. Uranyumdan nükleer enerjiye yönlenmek iyi birşey. Bunun çok dikkatli incelenmesi lazım. İran'ın her türlü denetime açık olması lazım. Dünyayı bu konuda ikna etmesi lazım.










#bülent arınç
#arınç israil kanalına konuştu
#arınç israil
9 yıl önce