|

Askeri üste dehşet: 12 ölü

Washington'da Kongre binasına 2, Beyaz Saray'a 5 km uzaklıkta bulunan ve ABD Donanması'nın en büyük komuta merkezi konumunda olan Deniz Sistemleri Komuta Merkezi'ne silahlı saldırı gerçekleştirildi. Bir saldırgan ve 12 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırı sonrası ABD polisi 40-50 yaşlarında bir başka saldırganın peşine düştü.

Washington
00:00 - 17/09/2013 Salı
Güncelleme: 00:58 - 17/09/2013 Salı
Yeni Şafak
Askeri üste dehşet: 12 ölü
Askeri üste dehşet: 12 ölü

ABD'nin başkenti Washington DC'de, bir donanma üssünde düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. İki ya da daha fazla saldırganın gerçekleştirdiği sanılan saldırı ABD'yi ayağa kaldırırken, saldırganlardan biri ölü olarak ele geçirildi.

ABD'nin başkenti Washington'da Donanma Deniz Sistemleri Komuta Merkezi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Dün yerel saatle sabah 08.20'de gerçekleşen saldırının ardından polisin merkeze girmesiyle yaşanan çatışmada 34 yaşındaki Aaron Alexis isimli saldırgan ölü ele geçirildi. Saldırıda 12 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı. Yaralıların biri polis 3'ünün durumunun ağır olduğu bildirildi. Polis bir yada daha fazla saldırganı arama çalışmalarını sürdürürken, saldırı yüzünden çevredeki okullar kapatıldı. Görgü tanıkları, bir kişinin dördüncü kattan, en alttaki kafeteryada oturan insanların üzerine ateş açtığını belirtti. Saldırı sırasında binada 3 bin kişinin bulunduğu açıklandı.

40-50 YAŞLARINDA BİR SİYAHİ ŞÜPHELİ

Washington DC Emniyet Müdürü Cathy Lanier, saldırganların en az birinin silahlı olduğunu, ölü ele geçirilen saldırganın dışında birkaç planlayıcının daha bulunduğunu düşündüklerini bildirdi.

Lanier, halka bir süre evlerinde kalma ve saldırının düzenlediği bölgeden uzak durma çağrısı yaptı. Lanier, soruşturmayı FBI devraldığını da kaydetti. Bu arada Polisin, 40-50 yaşlarında askeri üniforma tarzı bir kıyafet giyen ve uzun namlulu silah taşıyan bir siyahi şüpheliyi aramaya devam ettiği de açıklandı.

BÖYLE BİR SALDIRI BEKLEMİYORLARDI

ABD Başkanı Obama, Washington'daki donanma binasına yapılan saldırıya ilişkin, eylemin askeri ve sivil personeli hedef aldığını açıkladı. Obama, Beyaz Saray'dan yaptığı açıklamada, saldırı ile ilgili geniş çaplı, kusursuz bir araştırma yapılmasını istediğini belirterek, 'Araştırma ilerledikçe nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz' dedi. Obama, saldırıda hayatını kaybedenlerin denizaşırı tüm tehlikelerin farkında olan Kahraman Amerikalılar olduğunu ancak evlerinde böyle beklenmedik bir saldırıyla karşılaşmayı ummadıklarını kaydetti.

En büyük komuta birimi

Kongre binasına 2, Beyaz Saray'a 5 kilometre uzaklıkta bulunan Donanma Deniz Sistemleri Komutası, donanmanın beş sistem komuta biriminin en büyüğü. Tüm donanma bütçesinin dörtte biri bu merkeze gidiyor. Burada donanmanın gemileri, denizaltıları ve muharebe sistemleri inşa ediliyor. En yüksek güvenlik önlemleriyle korunan ve bu yönüyle adeta bir kale olarak nitelendirilen merkeze yönelik saldırı bu nedenle ABD kamuoyunda tam bir şok etkisi oluşturdu.


11 yıl önce