|

Atatürk'ü alet ettiler

Alman Bild gazetesi, Türkçe ve Almanca yayınladığı haberde “Atatürk olsa hayır derdi” ifadeleri ile hayır propagandası yaptı. Yurt dışı Türklerinin kullanacakları oyların referandumun kaderini belirleyebileceği ifade edilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hadsiz eleştirilerde bulunuluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 06:18 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Bild’den çirkin hayır
propagandası
Bild’den çirkin hayır propagandası

Avrupa 'hayır' propagandasını tüm hızı ile sürdürüyor. Bild gazetesi dün tam sayfa “Atatürk olsa Hayır” derdi başlığı ile çıktı.


Avrupa 16 Nisan referandumu konusunda saldırgan tavrını değiştirmeden devam ediyor. Söz konusu haberde algı operasyonuna devam eden Alman gazete Bild'in dünkü sayısında Türkçe ve Almanca olarak “Atatürk olsa hayır derdi” başlıklı bir haber yayınlandı.



KARALAMA DEVAM EDİYOR


Almanya'da yaşayan 1,4 milyon kadar Türk seçmenin oy kullanacağı gerçeği Avrupa'yı endişeye sürüklerken, yurt dışı Türklerinin kullanacakları oylar referandumun kaderini belirleyebileceği ifade edilen, söz konusu haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çirkin ifadelere yer verilirken “Atatürk olsaydı hayır derdi” başlığı atıldı.



KAOS İLE TEHDİT


Geçtiğimiz haftalarda İsviçre gazetesi Blick de çirkin bir üslupla Türkçe manşet atmış ve 'Hayır' oyu verin diyerek tarafını açık bir şekilde belli etmişti. Söz konusu haberde, anayasa referandumunun “Hayır” ile sonuçlanması durumunda kaos ortamına sürüklenecek olduğunu öne sürdü.



7 HAZİRAN RÜYASI


Haberde, Türkiye karşıtı çalışmaları ile bilinen Alman Yeşiller Partisi milletvekili Özcan Mutlu'nun ise 'Hayır' oyunu 7 Haziran seçimleri ile ilişkilendirmesi de hayır cephesi yeni bir Haziran 2015 beklentisi içinde yorumuna sebep oldu. Bild'in kirli propagandasına görüşleri ile destek veren Essen Üniversitesi'nden Burak Çopur'un ise HDP sempatizanı olduğu ortaya çıktı. Atatürk'ü 'hayır' kampanyasına alet eden Çopur'un Türkiye'nin PKK terör örgütü ile mücadelesini karalamaya yönelik sosyal medya paylaşımları yaptığı ayrıca kimi FETÖcü hesapları takip ettiği görüldü. Çopur'un Twitter hesabının Türkiye'yi karalamaya yönelik bir mecra olması dikkat çekti.







Kalın: Kararı millet verecek


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alman Bild gazetesinin Atatürk'ü kullanarak 'Hayır' propagandası yapmasına twitter hesabından tepki gösterdi. Kalın, “Bild gazetesi. İşi Atatürk'ü kullanmaya kadar vardırdıklarına göre umutsuz durumdalar. Tekrar hatırlatalım: Kararı siz değil millet verecek” ifadelerini kullandı.





#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Bild gazetesi
#Anayasa referandumu
#16 Nisan
7 yıl önce