|

Bahreyn'den İran'a nota

Bahreyn, İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in açıklamaları nedeniyle İran'a nota verdi.

Yeni Şafak
23:00 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:44 - 28/11/2015 Cumartesi
Diğer

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İran'ın Manama Maslahatgüzarı Vekili Hamid Şefi Zad'ın Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirildi.



Burada, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abdullah Abdullatif Abdullah tarafından Zad'a protesto notası verildiği belirtilen açıklamada, Hamaney'in açıklamalarının "Bahreyn'in içişlerine müdahale, egemenliğine yapılmış kabul edilemez bir saldırı ve BM ilkelerinin çiğnenmesi" olarak görüldüğünün Zad'a iletildiği ifade edildi.



Açıklamaya göre, Abdullah, "bölgede gerilim ve fitne çıkarma konusunda ısrar edilen ve açık provokasyon içeren bu tarz açıklamalara son verilmesini" isterken ülkesinin kendi çıkarlarını, güvenliğini ve halkın selametini korumak için gerekli her şeyi yapacağını kaydetti.



İranlı dini lider, geçen çarşamba, aşure etkinlikleri kapsamında hükümetin aldığı önlemlere işaret ederek, "Bahreyn'deki zalim yönetici azınlığın, toplumun çoğunluğunun kutsal değerlerine hakaret ettiğini" söylemişti.



Bahreyn yönetimi 1 Ekim'de, Tahran büyükelçisini geri çekme ve İran'ın Manama maslahatgüzarını sınır dışı etme kararı almıştı. Bahreyn, 2 Ekim'de de "içişlerine müdahale" gerekçesiyle İran'ı Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etmişti.



#Bahreyn
#iran
#irana nota
#Hamid Şefi Zad
8 yıl önce