|

Barzani'den İngiliz hükümetine teşekkür

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Richard Ottaway ve beraberindeki heyeti kabul etti. Barzani, Kürt bölgesine yönelik insani yardımlarından dolayı İngiltere hükümetine teşekkür etti.

Aa
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 13:49 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Barzani'den İngiliz hükümetine teşekkür
Barzani'den İngiliz hükümetine teşekkür

Hükümetin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, Barzani ve Ottaway'ın görüşmede, Irak'taki sığınmacıların durumu, terör örgütü IŞİD'in saldırıları ile Erbil ve Bağdat arasında çözüm bekleyen sorunları ele aldıkları belirtildi.

Açıklamaya göre Barzani, Kürt bölgesine yönelik insani yardımlarından dolayı İngiltere hükümetine teşekkür etti. IŞİD'e karşı başarılı olabilmeleri için ağır silahlara ihtiyaçları olduğunu dile getiren Barzani, ayrıca silahların kullanımı konusunda Peşmergeye gerekli eğitimin verilmesinin önemine değindi.

Richard Ottaway da Irak ve Suriye'den gelen sığınmacılara ev sahipliği yapan Kürt yönetimine teşekkür etti. Ottaway, tüm sıkıntılara rağmen bölgede sağlanan istikrar ve güvenliğin takdire şayan olduğunu ifade etti.

9 yıl önce