|

Batı''da IŞİD çıkmazı

.
00:00 - 2/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:14 - 1/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Batı''da IŞİD çıkmazı
Batı''da IŞİD çıkmazı

ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyonun hava saldırılarına İngiltere''nin de katılmasıyla IŞİD''e karşı ''uluslararası seferberlik'' hız kazanmaya başladı. Ancak bu kadar geniş çaplı bir koalisyonun yalnızca IŞİD örgütünü hedef alması Batı medyasında tartışmaları beraberinde getirdi. George Monbiot, İngiliz The Guardian gazetesinde yayımlanan analizinde, Londra ve Washington yönetimlerinin IŞİD politikasını yerden yere vurdu.

NEDEN TEK HEDEF IŞİD

Irak''ta Sünni ve Şii çatışmalarına, Gazze''de İsrail saldırılarında 2 bin 100 Filistinli''nin hayatını kaybetmesine, ABD''nin Pakistan''a attığı ''dost'' bombalarına, Suudi Arabistan''ın radikal gruplara verdiği finansal desteğe dikkat çeken Monbiot, Ortadoğu''da birden çok huzursuzluk varken tek hedefin IŞİD olmasıyla ilgili şüphelerini dile getirdi.

HİÇ HUZUR GETİRMEDİ

''Suriye''de rejim güçleri çok sayıda sivili öldürürken IŞİD''in neden o zaman durdurulmadığını'' sorgulayan İngiliz gazeteci, ''Barış ve huzur getirme'' politikası altında Suriye ve Irak''ı bombalayan İngiliz ve ABD yönetimlerinin Ortadoğu''da sonu olmayan bir savaşı belki de kasıtlı olarak başlattığını savundu. Eleştirisinde ABD ve İngiltere''nin yapacağı askeri müdahalenin iyi bir sonucu getirmeyeceğini öne süren Monbiot, ''Ne zaman silahlı kuvvetlerimiz Müslüman bir ülkeyi bombalasa orada yaşayanların hayatlarını daha da zorlaştırdılar'' dedi. ? DIŞ HABERLER

10 yıl önce