|

Batık Yunanistan Çipras'ı AB'ye kargoladı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen AB Doğu Ortaklığı zirvesine kargo uçağıyla katıldı. Çipras'ın uçağının bakımda olduğu için uçak bulamadığı ifade edildi.

Yeni Şafak
10:05 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 11:43 - 22/05/2015 Cuma
Diğer

Avrupa Birliği (AB) Doğu Ortaklığı Zirvesi, AB Dönem Başkanı Letonya'nın başkenti Riga'da dün başladı. Avrupa Birliği (AB) Doğu Ortaklığı Zirvesi, AB Dönem Başkanı Letonya'nın başkenti Riga'da dün başladı. Çipras Başbakanlığa ait uçağın bakımda olması nedeniyle, Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne ait bir C-130 nakliye uçağı ile uçmak zorunda kaldı.










"Özel uçak kiralayamayacak durumda"


Yunan basınında yer alan haberlere göre, uçaklar için gereken yedek parçaların ülkenin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazdan dolayı alınamamış olabileceğini ve başbakanlığın özel bir uçak dahi kiralamayacak kadar zor durumda olabileceğini belirtiyor.



Letonya'nın başkenti Riga, Perşembe ve Cuma günü AB Doğu Ortaklığı Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. Kritik zirvede Avrupa Birliği yetkilileri programa dahil olan 6 ülkenin yetkilileri ile biraraya geldi. AB zirvesi kapsamında bir araya gelen ülkeler şöyle; Azerbaycan, Beyaz Rusya, Ermenistan, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna.






















#aleksis çipras
#çipras ab zirvesi
#çipras rigaya gitti
9 yıl önce