|

Biltaci'nin oğlu gözaltına alındı

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin oğlu Halid el-Biltaci'nin gözaltına alındığı bildirildi.

Yeni Şafak
17:07 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:09 - 24/01/2015 Cumartesi
AA

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin oğlu Halid el-Biltaci'nin gözaltına alındığı bildirildi.


Biltaci ailesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mısır polisinin İhvan yetkililerinden Biltaci'nin evine ani bir baskın düzenlediği ve evde bulunan Halid el-Biltaci'yi (16) gözaltına aldığı belirtildi.


"Halid'in Kahire'deki Nasr bölgesindeki polis merkezinde tutulduğu ve Muhammed Biltaci'nin oğlu olmaktan başka suçu bulunmadığı" dile getirilen açıklamada, "Esma'nın şehadeti, baba Biltaci ve oğlu Enes'in tutuklanmasından sonra çocuk veya öğrenci olduğuna bakılmaksızın Halid'in de göz altına alınması, tüm ailenin cezalandırıldığını gösteriyor" denildi.


Birkaç gün içinde 50'yi aşkın kişi gözaltına alındı

İhvan kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçen birkaç gün içinde, aralarında Islah için Gazeteciler Hareketi Koordinatörü Hasan el-Kabbani'nin de bulunduğu  50'yi aşkın darbe karşıtı, katıldıkları gösterilerde veya evleri basılarak gözaltına alındı.


Mısır'da 3 Temmuz 2013'te dönemin Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi, ilk defa halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik askeri darbe yaparak yönetime el koymasının ardından birçok şehirde darbe karşıtı gösteriler düzenlenmiş, bu eylemlere katılan binlerce kişi çeşitli suçlamalarla tutuklanmış, yüzlercesi idam ve müebbed hapis cezasına çarptırılmıştı.


Mısır'da darbe karşıtı direnişin merkezindeki Rabiatu'l Adeviyye meydanına yönelik 14 Ağustos 2013'teki kanlı müdahale sırasında kızı Esma'yı kaybeden Muhammed Biltaci, darbe karşıtlarına yönelik operasyonlar çerçevesinde tutuklanmıştı.

#Mısır
#Muhammed el-Biltaci
#İhvan
#Halid el-Biltaci
9 yıl önce