|

Bin gözlemci bile gelse bu savaş bitmez

Suriye'de çatışmalar devam ederken, BM'ye bağlı gözlemci heyetinin başkanından ilginç bir çıkış geldi: Bin gözlemci de gitse savaşı sadece Suriyeliler bitirebilir

00:00 - 1/05/2012 Salı
Güncelleme: 02:31 - 1/05/2012 Salı
Yeni Şafak
Bin gözlemci bile gelse bu savaş bitmez
Bin gözlemci bile gelse bu savaş bitmez

Suriye'de Beşşar Esed'in ateşkes kararına rağmen ülkede rejimin yol açtığı şiddet olayları dinmiyor. Dün Suriyeli muhalifler, çatışmaların yoğun yaşandığı kentlerden biri olan İdlib'de istihbarat birimine ait bir binaya yerleştirilen iki bombanın patlaması sonrasında en az 20 kişinin öldüğü belirtti. Suriye devlet televizyonu ise silahlı grupların, roketlerle merkez bankası binasına saldırı düzenlediğini açıkladı. Başkent Şam'da bir grup yönetim yanlısı, ülkede gerçekleşen bombalı intihar saldırılarını protesto etmek için oturma eylemi düzenledi. Grup, Amerika, Katar ve Suudi Arabistan aleyhinde "üzerimizden elinizi çekin, ey Amerika uşakları" diye sloganlar attı.

'TEK ÇÖZÜM SURİYELİLERDE'

Çatışmaların gölgesinde Suriye'yi ziyaret eden BM gözlemcileri heyetinin başkanı Tümgeneral Robert Mood ise tarafları ateşkese uymaya davet etti. Ülkedeki savaşa ancak Suriyelilerin son verebileceğini söyleyen Mood, "Kofi Annan'ın 6 maddelik barış planının başarıya ulaşması için tarafları şiddetten vazgeçmeye çağırıyorum" dedi. Gözlemci sayısının birkaç gün içinde 300'e çıkacağını belirten Mood, "Bin gözlemci bile gelse çatışmaları durduramaz" ifadesini kullandı.



12 yıl önce