|

Bin Ladin'i ilk ABD'de öldürmüşler

Dış Haberler
00:00 - 11/10/2012 Thursday
Güncelleme: 23:58 - 10/10/2012 Wednesday
Yeni Şafak
Bin Ladin'i ilk ABD'de öldürmüşler
Bin Ladin'i ilk ABD'de öldürmüşler

El Kaide liderinin Pakistan'da kaldığı evin aynısını North Carolina üssünde inşa eden CIA'nın, Bin Ladin'i öldüren 6 kişilik 'hayalet timi'ni burada aylarca eğittiği ortaya çıktı.

Pakistan'da saklandığı eve 1 Mayıs 2011'de düzenlenen baskınla öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin ile ilgili yeni iddialar, sadece seçim sürecindeki ABD'de değil dünyada da gündeme oturdu. Amerikan 'Cryptome.com' isimli site, Amerikan Haberalma Teşkilatı CIA'nın, Bin Ladin'in Pakistan'ın Abbutabad kentinde kaldığı evin aynısını North Carolina'daki eğitim üssünde inşa ettiğini ve bu evde Bin Ladin'i öldüren 6 kişilik Deniz Piyadesi SEAL timine operasyon öncesi sıkı bir eğitim verdiğini kaydetti.

ÜÇÜNCÜ FOTOĞRAFTA YERLE BiR

Bin Ladin'in Pakistan'da kaldığı evin birebir kopyası olan CIA üssündeki evin uydu fotoğraflarını yayımlayan site, 'Bu fotoğraf 15 Şubat 2011 tarihinde çekildi. Bin Ladin'e ise 1 Mayıs gecesi baskın düzenlendi. El Kaide liderini öldüren 6 kişilik 'hayalet timi' SEAL, CIA'nın North Carolina'daki merkezinin bulunduğu arazide yaptırdığı bu evde aylarca baskın provası yaptı' diye yazdı.

Sitenin haberinde yayımlanan üçüncü uydu fotoğrafında ise buradaki evin yerinde yeller esiyor. CIA'nın inşa ettiği 'Bin Ladin evi'nin 30 Ocak 2012'de yıkıldığı belirtiliyor.


11 years ago