|

Bitmedi gitti Mübarek

Aa
00:00 - 13/03/2012 Salı
Güncelleme: 03:26 - 13/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Bitmedi gitti Mübarek
Bitmedi gitti Mübarek

Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için başvurular devam ederken, halk ayaklanması sonucunda görevlerini orduya devrederek istifa eden eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile aynı adı taşıyan kuzeni General Muhammed Hüsnü Mübarek, cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruda bulunacağını açıkladı. 30 yıl Mısır'ı yönettikten sonra geçen yıl ülke genelinde başlayan halk ayaklanması ile görevlerini orduya devrederek istifa etmek zorunda kalan ve halen yargı süreci devam eden eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in de tam adı Muhammed Hüsnü Said Mübarek.

Aday olacağını belirten kuzen Mübarek, eski cumhurbaşkanı gibi bir general olmasının yanı sıra halk ayaklanması sırasında kuzenine karşı muhalifleri destekledi.

ADAYLAR AÇIKLANMADI

Mısır'da cumhurbaşkanı

adayı olabilmek için Halk Meclisi'nde görev yapan 30 parlamenterin imzası veya 10 ayrı seçim bölgesinden toplam 30 bin seçmenin imzası gerekiyor. Ülkenin en büyük siyasi grubu olan Müslüman Kardeşler, destekleyecekleri cumhurbaşkanı adayını, önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını duyurdular. Mübarek sonrası yapılan seçimlerden ikinci büyük güç olarak çıkan Selefi Nur Partisi de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceğini henüz açıklamadı.


12 yıl önce