|

Biz savaşırken Rusya ve Çin güçlerini artırdı

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Bob Work, kendileri Irak ve Afganistan'daki savaşlarla meşgul olduğu süre zarfında Çin ve Rusya'nın askeri gücünü tahmin edilenden hızlı artırdığını söyledi.

Yeni Şafak
17:06 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:12 - 18/04/2015 Cumartesi
Diğer

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Bob Work, "Biz Afganistan ve Irak'taki savaşlar ile ilgilenirken, Rusya ve Çin askeri güçlerini umduğumuzdan daha hızlı artırdı" dedi. Pentagon sitesinden yapılan açıklamaya göre Work, "13 yıldır süren Irak ve Afganistan savaşları sırasında Rusya ve Çin, askeri kapasitelerini beklediğimizden daha hızlı şekilde geliştirdi" ifadelerini kullandı.



ABD'nin Moskova ve Çin ile küresel siyasi arenada 'ortak' olmaya çalıştığını söyleyen Work, "Biz onlarla savaşmak istemiyoruz. Sorulması gereken kilit sorular şu; Rusya ve Çin neyi amaçlıyor, onları ne caydırabilir ve krize sürüklenmekten nasıl kurtulabiliriz?" diye konuştu. ABD'nin Soğuk Savaş'ın bitmesinden beri Rusya'yı bir ortak olarak Avrupa'ya dahil etmeye çalıştığını da savunan Pentagon yetkilisi, "Ancak Rusya lideri Putin bizi şaşırttı. Bizim ortağımız olmayı istemediği çok açık" dedi.



#ABD
#Rusya
#Çin
9 yıl önce