|

Bomba bombadır

Amerikan medyası, sivil katliamlarını sürdüren Esed’in borazanlığını yapmayı sürdürüyor. CBS’e konuşan Esed’in “Varil veya vakum, bomba bombadır. Hepsi öldürmek içindir” açıklamalarının yayımlandığı saatlerde rejim güçleri İdlib’te bir hastaneyi bombaladı, 3 kişi öldü.

Yeni Şafak
04:00 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 21:44 - 30/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Suriye'de rejim lideri Beşar Esed, CBS televizyonu'nda Charlie Rose'un kendisiyle yaptığı reklam-mülakatta katliamlarını savundu. Esed, birinci bölümü yayınlanan söyleşide Suriye ordusunun klorin gazı ve varil bombaları kullandığı iddialarının sorulması üzerine de “Klorin gazı kullanıldığı iddiaları Suriye'ye karşı art niyetli bir propaganda. Klorin askeri bir gaz değil her yerden satın alabilirsiniz ve etkili bir silah da değil” ifadesini kullandı. Varil bombası iddialarını yalanlamayan Esed, “Varil bombası diye adlandırılan bir şey yok. Bombalarımız var ve tüm bombalar öldürmek için” dedi. CBS'in Esed'e ait açıklamaları yayımladığı saatlerde rejim güçleri İdlib kentinde bir hastaneyi bombaladı. Ağır hasarın oluştuğu binada 3 kişi öldü.



MEDYUMLUĞU DA VARMIŞ


“Hangi durumda görevden ayrılmayı düşünürsünüz?” sorusu üzerine de Esed, “Suriye halkının desteği giderse, Suriye'nin çıkarlarını ve değerlerini temsil etmediğimi düşünürsem görevi bırakırım” diye konuştu. “Buna nasıl karar vereceksiniz?” sorusuna da “Halkla her gün diyaloğum var. Halkın beni destekleyip desteklemediğini hissedebilirim. Ben insanım” diyerek “siyasi medyumluk” özelliğini dile getirmiş oldu. Olası müzakerelerde de kendi meşruiyetini hiçbir şekilde tartışmaya açmayacağını da söyleyen Esed, buna ABD'nin değil Suriye halkının karar vereceğini ileri sürdü.



TÜRKMEN BÖLGESİNE SALDIRDI


Öte yandan Suriye'de Esed rejimine bağlı birlikliler dün Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine saldırı düzenledi. Rejim güçleri, muhaliflerin kontrolünde bulunan Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Kızıldağ, Murtlu, Göğdağ ve Gebelli köylerine hava destekli saldırdı. Bölgedeki patlama sesleri, Yayladağı ilçesinin sınıra yakın mahallelerinden de duyuldu.



Hastaneyi vurdu


Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının Fetih ordusu'nun kontrol altına aldığı İdlib kentindeki bir hastaneyi bombalaması sonucu 3 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. İdlib'teki Sivil Savunma ekibinden Ebu Muhammed, orduya ait bir savaş uçağının muhaliflerin kontrolündeki İdlib'te Vatan Hastanesini bombaladığını söyledi. Ebu Muhammed, “Vatan Hastanesinde büyük maddi hasar meydana geldi. Hastane parkında bulunan çok sayıda araç da zarar gördü. Hava saldırısında hastanenin değişik yerlerinde yangınlar da çıktı” dedi. Ebu Muhammed, “Vatan Hastanesi sivillerin tedavi olduğu bir hastane. Silahlı hiçbir grup bu hastaneyi kullanmadı. Rejim halkın yararlandığı hastaneyi bombaladı” diye konuştu.






#Suriye
#Esed
#iç savaş
#terör
9 yıl önce