|

Boşnak Lider İzzetbegoviç'e Türk Danışman

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç'in danışmanlığına BİGMEV (Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi) Vakfı Başkanı Muzaffer Çilek getirildi. Türk iş adamı Muzaffer Çilek, 2010 yılında Bosna Hersek'in Fahri Konsolosu olarak atanmıştı.

Yeni Şafak
14:55 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 12:02 - 28/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki köklü bağların canlandırılması amacıyla kurulan ve bugüne kadar başta ekonomik alanlarda olmak üzere birçok konuda örnek projeler hayata geçiren BİGMEV'in kurucusu olan Türk iş adamı Muzaffer Çilek, 2010 yılında Bosna Hersek'in Fahri Konsolosu olarak atanmıştı.



Muzaffer Çilek Kimdir?


Muzaffer Çilek, 1960 yılında Bursa'da doğdu. 1996 yılında çocuk mobilyası sektöründe, tasarım odaklı bir firma kurdu. Sektörde tasarımdan üretime, markalaşmadan pazarlamaya kadar işin her safhasında bulundu.



ÇİLEK A.Ş.' in kurucu ortağı ve CEO'sudur. Çocuk mobilyasında 5 kıta, 66 ülke ve 444 satış noktası ile dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Çilek Mobilya, halen iki bini aşkın çalışanı ve güçlü teknolojik alt yapısıyla dünya standartlarında üretim yapmaktadır.



2009 yılında Bosna Hersek'te tarım, inşaat, enerji ve turizm sektörlerine yatırım yaparak istihdamın ve refahın artması yönünde ticari ve sosyal faaliyetlerini hızla sürdürmektedir.



Muzaffer Çilek, 2010 yılında Bosna-Hersek ile ilgili ülkeler arasında ekonomik, kültürel ve bilimsel çalışmaları geliştirme merkezi “BİGMEV” vakfının kurucu başkanlığını sürdürmektedir. 20 yıla yakın süredir “Çilek Aile Vakfı'nın” (açlık sınırında olan dünya çocuklarını destekleme) çalışmalarını yürütmektedir.



Çilek, 2001 yılında Tabiat Çiftliği'ni kurdu. Ata ve doğaya düşkünlüğünden dolayı, çocuklara bu sevgiyi aşılamak için Binicilik Kulübü olarak faaliyete geçmesini sağladı.



2010 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Bosna-Hersek Bursa F. Konsolosluk görevine atandı.



2013 yılında T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yurtdışı Vatandaşları Danışma Kurulu Üyeliği görevine getirildi.



Evli ve bir çocuk babası olan Çilek, iyi derecede İngil izce bilmektedir.



#muzaffer çilek
#izzertbegoviç danışman
#bosna
9 yıl önce