|

Bu ne cüret!

Mısır’daki cunta yönetimi, İsrail’e hoş görünmek için Selahhaddin Eyyübi’nin Kudüs fethini teröre ve şiddete teşvik ettiği bahanesiyle ilkokul ders kitaplarından çıkardı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 23:01 - 28/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Mısır'da cunta lideri Abdulfettah es Sisi yönetimi, İslam büyüklerinden Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi ve Ukbe bin Nafi'nin hayat hikayelerini ders kitaplarından çıkardı. Dünya Bülteni haberine göre, Eğitim Bakanlığı Arapça ders programının gözden geçilerek, aşırılık ve şiddete teşvik eden ve siyasi yönlendirme içeren konuların ders programından çıkarıldığını duyurdu. Mısri el Yevm'in haberine göre de Eğitim Bakanı Muhib el Rafii “programların geliştirilmesi komisyonun tavsiyesine uyarak ilkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar, ders programlarına şiddet içeren konuların kaldırılmasına onay verdiklerini” açıkladı.



IŞİD'İ ANIMSATIYORMUŞ


“Ukbe bin Nafi'nin Savaş Dehası: Kartalların sonu” adlı konuda kahraman kartaldan intikamını onu ateşe vererek alıyordu. Mısır Eğitim Bakanı ise IŞİD'ın Ürdünlü pilotu yakmasını bu duruma örnek göstererek kitapların IŞİD'i çağrıştırdığını savundu. Kudüs'ün Haçlılardan kurtarılışı ve Afrika'nın İslam orduları tarafından fethedilmesinin yanı sıra siyasi ve dini konular da cunta yönetiminin kararıyla ders kitaplarında yer almayacak.


#IŞİD
#Selahaddin Eyyübi
#Sisi
#İsrail
9 yıl önce