|

Bugün herkes Aksa'da namaz kılacak

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarından sonra gerilimin tırmandığı Kudüs eylemleri neticesinde bugün İsrail'in, Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyenlere yaş sınırlaması getirmeyeceği belirtildi. Polis Sözcüsü Luba Simari, yaptığı yazılı açıklamada, 'Mescid-i Aksa'ya namaz kılmaya gelenlere bugün kısıtlama getirilmeyecek' dedi. İsrail'in her Cuma uyguladığı, 40 yaş altı Müslümanları mescide almadığı yasağın bu hafta uygulanmaması dikkat çekiyor.

11:24 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 14:35 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
.
.

İsrail, Kudüs'te yaşanan gerginliklerin ardından, bugün Mescid-i Aksa'ya girişte yaş sınırlaması getirmeyeceğini duyurdu. İsrail'in her Cuma uyguladığı ve kimi zaman 40 kimi zaman 50 yaş altı Müslümanları mescide almadığı uygulamanın bu hafta kaldırılmış olması dikkat çekti. 


'İsrail polisi toplumun huzuru için görev yapacak'


Bu süreç içinde İsrail polisinin ülke genelinde ve Kudüs'te geniş güvenlik önlemleri alacağını kaydeden Simari, "Polis güçleri ile diğer birimlerimiz ülke genelinde ve Kudüs'te, başta karma nüfusun yaşadığı bölgeler olmak üzere çatışma riski taşıyan bütün hassas noktalarda toplumun güvenliği ve huzuru için görev yapacak" ifadelerini kullandı.



Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla kazı çalışmaları yapıyor. Yahudi yerleşimciler ile İsrailli yetkililerin zaman zaman Mescid-i Aksa Külliyesi içine girmesi üzerine sık sık gerginlik yaşanıyor.

#Mescid-i Aksa
#Filistin
#İsrail
9 yıl önce