|

Buna intihar denilemez

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 20:52 - 26/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Lufthansa CEO'su Carsten Spohr, pilotun uçağı kasten düşürmesiyle ilgili, öldürmüşse buna intihar denemez” dedi. Pilot seçiminde son derece özenli olduklarını bildiren Spohr, "Söyleyecek söz bulamıyorum. Yardımcı pilotun sağlık durumu iyiydi, uçuşa yüzde yüz elverişliydi. Pilotların kokpitten ayrılmasına dair bir kısıtlama yok; lavaboya gidebilirler, acil bir şey yoksa çıkabilirler. Kendini öldürmek isteyen bir insan yanında 149 kişiyi de öldürmüşse buna intihar denemez" dedi.



'EN BÜYÜK KABUSUMUZ'


Spohr , “İkinci pilotun kasten düşürdüğü doğrulandı. Kumandan pilot kokpite girememiştir. Korkunç bir durum. Varolduğumuz günden bu yana yaşadığımız en büyük kabus diyebiliriz bu kaza için” dedi. Spohr, pilot Lubitz'in 6 yıl önce eğitimine neden ara verdiği ile ilgili ise tıbbi sır olduğu için bilgi veremeyeceğini söyledi.



'KONTROL SENDE DEMİŞ'


Lufthansa CEO'su olayın bir terörist eylem olup olmadığı ilgili bir soruyu, “İçişleri Bakanlığının bu yönde bir açıklaması yok” şeklinde yanıtladı. “Ailesini ve yakınlarını sorguladınız mı?” sorusuna “Aileleri ve yakınlarını sorgulamıyoruz. Böyle bir yöntem yok” dedi. Spohr, kayıtlarda kaptanın, “Kontrol sende” dediğini ve kokpitten çıktığını söyledi.


#Carsten Spohr
#Lufthansa
#uçak kazası
9 yıl önce