|

Bush: Irak için acil paraya ihtiyaç var

Washington
00:00 - 7/05/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:50 - 7/05/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Bush: Irak için acil paraya ihtiyaç var
Bush: Irak için acil paraya ihtiyaç var

Irak'ta son haftalarda direnişçi grupların ABD askerlerini hedef alan saldırıları nedeniyle kamuoyu baskısı altında kalan ve Kongre'den istediği kanunları geçiremeyen ABD Başkanı Bush, Kongre'de çoğunluğu elinde tutan Demokratlar'la anlaşmaya çalışıyor. Kongre'ye çağrıda bulunan Bush, hızlı bir biçimde para gelmemesi halinde yeni şiddet olaylarının meydana gelmesi endişesiyle “Irak savaşı için yeni bir finansman kanunu” istedi. Bush, radyo konuşmasında, “Kongre'ye benimle çalışması ve sorumlu bir savaş finansmanı kanunu hazırlaması için çağrıda bulunuyorum” dedi.


BAĞDAT'TA 35 ÖLÜ

Bu arada, Bağdat yine kana bulandı. Ticari bölge Bayaa'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 35 kişi öldü. Saldırıda 80 kişi de yaralandı. ABD ordusu ise yaptığı açıklamada Ambar'da üç askerin öldüğünü bildiri.


Zevahiri alay etti

Bush'un Kongre'den yardım talebini, El Kaide'nin iki numaralı adamı Eyman El Zevahiri'nin yeni ortaya çıkan ve Demokratların kanun tasarısını alaya aldığı video bandın yayımlanmasının ertesine rastladığına dikkat çekiliyor. Zevahiri ses kaydında “ABD'lilerin 200-300 bin ölü vermeden Irak'tan gitmemeleri için dua ettim” demişti.



17 yıl önce