|

Bush'tan adaylık sinyali

ABD'nin Florida eyaleti eski valisi ve Bush ailesinin küçük oğlu Jeb Bush, 2016 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olabileceğinin sinyalini verdi.

Yeni Şafak
07:01 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 05:03 - 17/12/2014 Çarşamba
AA
Eski ABD başkanları George Bush’un oğlu, George W. Bush’un kardeşi Florida eski valisi Cumhuriyetçi Parti üyesi Jeb Bush, iki yıl sonra yapılacak başkanlık seçimlerinde yarışabileceğini belirtti.


Jeb Bush, Twitter ve Facebook hesaplarından yaptığı açıklamada, Şükran Günü tatilinde bir araya geldiği ailesiyle ulusun geleceğine ilişkin de konuşmalar yaptığını belirterek, başkanlık seçimlerinde yarışma niyetini açıkladığını dile getirdi.


İki dönem Florida’da valilik yapan Jeb Bush, 61 yaşında.


Jeb Bush’un gerek ağabeyi gerekse de babası dolayısıyla Beyaz Saray'ı yakından bilmesi ve parti tabanına yakınlığı en büyük avantajları görülse de Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık seçimleri için birçok ismin adaylığı geçiyor.


New Jersey Valisi Chris Christie, senatörler Rand Paul, Ted Cruz ve Marco Rubio, eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, 2012 seçimlerinde Mitt Romney'nin başkan yardımcısı adayı olan Wisconsin Milletvekili Paul Ryan, bir önceki seçimlerde de aday olan ve ön seçimlerde önemli bir performans sergileyen eski Pennsylvania senatörü Rick Santorum, Louisiana Valisi Bobby Jindal ve eski Arkansas Valisi Mike Huckabee 2016 yarışı için adları en çok gündeme gelen isimler.
#Jeb Bush
#2016
#ABD Başkanlık seçimi
#George W. Bush
#aday
9 yıl önce