|

Büyük İsrail mesajı

Bakanlar kurulu toplantısı öncesinde ''vaadedilmiş topraklar''a vurgu yapan İsrail Başbakanı Netanyahu, ''Golan Tepeleri''nde her türlü senaryoya hazırlıklıyız. Siyonist mirası geliştirmeye devam edeceğiz'' dedi. Netanyahu, Filistin''den sonra Suriye topraklarında da ilhak stratejisi izleyeceklerinin işaretini verdi.

Tel Aviv
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:49 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Büyük İsrail mesajı
Büyük İsrail mesajı

Filistin topraklarını yağmalayan İsrail''in Suriye''ye ait Golan Tepeleri''ni ilhak stratejisi güttüğünün işaretleri gelmeye başladı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu bu kez ''biz, ister burada, ister Golan Tepeleri''nde, her türlü senaryoya karşı hazırlıklıyız. Sahip olduğumuz Siyonist mirası geliştirmeye devam edeceğiz. Yeniden inşa etmek yerine geliştirmek kelimesini kullanıyorum, çünkü buna zaten başladık'' diye konuştu. Netanyahu, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada,''Hamas''ı çok şiddetli bir şekilde vurduk ve yaklaşık bin ''teröristi'' öldürdük, liderlerini hedef aldık, tünellerini vurduk'' dedi.

YENİLGİ SENDROMU MU!

Hamas''ın, kurulduğu günden beri en büyük darbeyi son Gazze saldırısında aldığını savunan Netanyahu, ''Hamas ateşkes için öne sürdüğü tüm taleplerini geri çekmek durumunda kaldı'' dedi. Gazze''den sonra gözlerini Golan Tepeleri''ne diken Netanyahu''nun bu siyonist açıklamaları, ateşkes anlaşması sonrası kabinesinden ve İsrail kamuoyundan gelen ''Hamas''a karşısında yenildik!'' şeklindeki eleştirilerin önünü kesmek için yaptığı öne sürülüyor.

GOLAN İÇİN ÇİFTE PLAN

İsrail geçenlerde Golan''daki 30 bin metre kare Suriye toprağını zirai kullanıma açmayı ve Golan''ın güneyindeki 400 kilometre karelik alanda bulunan gaz yataklarını işletmeyi hedefleyen iki planı devreye sokmuştu. Genie Energy adlı ABD-İsrail şirketinin yürüttüğü projenin başında ise Irak işgalinin mimarlarından Dick Cheney bulunuyor. Gazze''ye 51 gün süren saldırılarda Filistin''de 578''i çocuk 2 bin 147 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralandı. İsrail tarafında ise 66 İsrail askeri, 4 sivil ve 1 yabancı uyruklu işçi olmak üzere 71 kişi yaşamını yitirdi. Hamas''ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise en az 131 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.


10 yıl önce