|

Çavuşoğlu Barzani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Caferi ve IKYB Başbakanı Barzani ile görüştü.

Yeni Şafak
13:09 - 27/11/2014 الخميس
Güncelleme: 11:10 - 27/11/2014 الخميس
AA
.
.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile telefon görüşmesi yaptı.


Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, Caferi ile görüşmesinde, DAEŞ'le mücadelede Türkiye'nin Irak halkının her zaman yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.


Türkiye'nin Irak'ta son günlerde peş peşe yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getiren Çavuşoğlu, son saldırıların, DAEŞ'le mücadele konusunda Irak güvenlik güçlerinin yeniden yapılandırılmasına duyulan ihtiyacı da gösterdiğini söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin bu bağlamda Irak güvenlik güçlerini eğit-donat kapsamında desteklemeye ve sürecin hızlandırılması konusunda Türkiye'nin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu dile getirdi. Daha önce Irak Savunma ve İçişleri Bakanlarından da Türkiye'ye bu konuda davet gelmişti.


Irak Dışişleri Bakanı Caferi ise Türkiye'nin bu güçlü destek mesajından duydukları memnuniyeti belirterek teşekkürlerini iletti ve Çavuşoğlu'nu en kısa zamanda Bağdat'ta ağırlamak istediklerini söyledi.


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Barzani ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin bölgedeki terör saldırılarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin DAEŞ'le mücadelede Irak genelinde desteğine devam edeceği vurgusu yaptı. Barzani de Caferi gibi DAEŞ'le mücadelede Türkiye'nin verdiği desteğe teşekkür etti.
#Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
#Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi
#Irak bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Naçirvan Barzani
#Telefon görüşmesi
#eğit donat
#Irak
#IKBY
٪d سنوات قبل